Onderzoek: Mannen vinden brains belangrijker dan borsten

Het klinkt gek. Maar uit onderzoek is gebleken dat mannen meer geven om een vrouw die intelligent is, dan om haar borste...

Het klinkt gek. Maar uit onderzoek is gebleken dat mannen meer geven om een vrouw die intelligent is, dan om haar borsten. Elke vrouw denkt dat een man als eerst naar twee dingen kijkt: billen en boobies, maar dit is dus niet waar.

Intelligentie

Evolutionair bioloog en professor David Bainbridge deed onderzoek naar wat mannen aantrekkelijk vinden aan vrouwen. Volgens hem zijn er verschillende redenen waarom mannen intelligentie het belangrijkst vinden. Een slimme vrouw zou namelijk een verantwoordelijke moeder zijn/worden. Ook toont dit aan dat de vrouw zelf goede en slimme ouders heeft en dat ze een goede jeugd heeft gehad. De professor zegt dat het formaat van de borsten een man helemaal niet uitmaakt. Een man kijkt er eerder naar of de lichaamsdelen van een vrouw symmetrisch zijn. Want wanneer een vrouw zo symmetrisch mogelijk is, geeft dat aan dat ze jong en gezond is en goede genen heeft.

Lees ook: Dit vinden mannen de perfecte borsten

Beeld: Sanoma

Laatste nieuws