Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Update: Slecht nieuws voor Primark fans?

Oh no! Wij hopen zó dat dit nieuws niet waar is. Modesteden.nl laat weten dat er een grote kans bestaat dat Primark uit...

Update: Slecht nieuws voor Primark fans?

Oh no! Wij hopen zó dat dit nieuws niet waar is. Modesteden.nl laat weten dat er een grote kans bestaat dat Primark uit Nederland verdwijnt. Maar niet getreurd, het nieuws is door Primark zelf nog niet bevestigd.

De reden? De winkelketen zou het financieel erg moeilijk hebben.

Crisis

Het zou crisis zijn bij Primark Nederland. Volgens merkenstrateeg Paul Groot hebben de winkels al een aantal jaar moeite om winst te behalen. “Als je jaar in, jaar uit niet in staat bent om er bovenop te komen, dan kan het niet anders dan dat er winkels moeten sluiten,” zegt hij in De Financiële Media. De enige afdeling die op dit moment wél winst zou maken, is de accessoires-afdeling. Hij verwacht dan ook dat er dit najaar nog winkels zullen sluiten. En dat terwijl ze juist druk bezig zijn met nieuwe vestigingen? Wij houden hoop.

Zou het weer een hoax zijn? Grazia heeft contact opgenomen met het PR bureau van Primark, keep you posted!

Update: Wij hebben een officiële reactie vanuit Primark ontvangen, met goed nieuws! “We kunnen bevestigen dat het bericht op Modesteden.nl niet op de waarheid berust. Primark is niet van plan om Nederland te verlaten.” Yay!

Lees ook: Mysterie onthuld: Zo spreek je Primark uit

Beeld: Primark, Bron: Modesteden.nl