Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Isabel Marant wéér beschuldigd als copycat

Eerder dit jaar maakte Isabel Marant een sneaker die verdacht veel op de beroemde Adidas Stan Smith leek. Het sneakermer...

Isabel Marant wéér beschuldigd als copycat

Eerder dit jaar maakte Isabel Marant een sneaker die verdacht veel op de beroemde Adidas Stan Smith leek. Het sneakermerk was not amused. Ook nu heeft de Franse designer weer iets ontworpen wat niet helemaal uit haar eigen 'modekoppie' lijkt te komen. Volgens de Native Americans (indianen in de volksmond genoemd) heeft Marant zo'n beetje één op één hun zogenaamde huipil overgenomen. Huipil is een traditioneel geweven blouse van de Maya vrouwen.

Voor de rechter?

Zelfs de burgemeester heeft zich erover uitgesproken. Tijdens een persconferentie zei Erasmo Hernández González dat Marant het kledingstuk dat kenmerkend is voor lokale indianenvrouwen ‘misbruikt’. Bovendien vinden de indianen het niet kunnen dat de Franse designer tot zes keer meer vraagt voor haar ontwerp dan de inheemse bevolking ervoor ontvangt. Ze willen dat ze onmiddellijk stopt met het ontwerp te produceren en haar plagiaat toegeeft.

De echte huipil:

De variant van Marant:

Beeld: net-a-porter/Twitter