Steph over… Leven als een koningin

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up mu...

Lees ook

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up musthaves vanuit Grazia HQ.

Wij Nederlanders pakken de fiets. Wij lakken onze nagels zélf. Wij halen wijn bij de supermarkt, we eten tussen de middag een broodje en drinken koffie thuis. En zo was ik ook. Nee, zo ben ik ook. Mijn moeder was alleenstaand met drie kinderen en ik groeide op in een dorp, ik bedoel, een zonnebril dragen in de lente was daar al een tikkeltje yolo.

Maar toen ging ik werken in een van de leukste industrieën in de wereld en kwam ik in aanraking met champagne, Céline-tassen en de Champs-Élysées. Ik lust geen champagne, ik heb geen Céline tas en ik maak nog steeds een foto van de Eiffeltoren, maar jeetje, het aanraken van dat alles is toch wel erg gezellig. Het geeft je leven umpf, je voelt je heel eventjes queen of the world en voor iemand die normaal niet zo leeft, is dat dubbel en dwars genieten. En sindsdien investeer ik, zo af en toe, in van die kleine dingetjes die mij doen laten voelen alsof er meer geld binnen stroomt dan dat er uit gaat (hahaha, as if). En ik kan het iedereen aanraden, omdat je helemaal niet zo streng voor jezelf hóeft te zijn. Nederlanders zijn namelijk queens of belachelijk praktisch zijn, terwijl een mens met af en toe wat meer allure in zijn leven echt een beetje kan opknappen. Wie zich de volgende dingen zo nu en dan gunt in zijn doe-maar-normaal-dan-doe-je-al-gek-genoeg-leventje, geniet nóg meer, waardoor je in principe een leuker mens wordt. Zie je? Dat cirkeltje is verdorie weer rond.

  • De taxi nemen

Doe es gek. Vooral als je net je haar hebt gedaan en gewoon geen zin hebt om door de regen kletsnat te worden op de fiets. Je bent niet lui, je bent geen luxepoes, je verdient het gewoon om af en toe eens droog vervoerd en voor de deur afgezet te worden. Ik ben gek op fietsen, maar als ik er echt aan toe ben (drukdrukdrukdrukdrukdruk en moe), dan is zo’n auto voor de deur hemels.

  • Naar de kapper voor een föhnbeurt. Ja, alléén een föhnbeurt.

En niet alleen als je een huwelijk hebt staan in het weekend, maar hup, juist op een doordeweekse dinsdag. Je kan je haar al laten föhnen bij de kapper voor €15, het blijft zeker drie dagen perfect zitten en ’s ochtends opstaan zónder pluishaar doet veel meer met een mens dan je verwacht.

  • Wijn van de slijterij

Ontzettend handig, je alcohol bij de supermarkt halen. Maar wie net als ik gek is op een goed glas rode wijn, kan nóg gekker worden op een fles rode wijn van een slijterij. Voor €8 heb je er al eentje die nét iets lekkerder is dan een supermarktfles en met zo’n speciaal wijntasje onder je arm nadat je een ellenlange werkweek achter de rug hebt, voel je je eventjes helemaal je-van-het.

  • Ontbijten buiten de deur

Toen ik in Australië woonde, was dit de regel – men deed niets anders. En alhoewel de faciliteiten in Nederland er niet echt op ingesteld zijn, zijn er heus wat mooie plekjes die heerlijke ontbijtjes serveren. Doen dus, al is het alleen om eindelijk eens Eggs Benedict te eten en jezelf het gedoe te besparen van het pocheren van een ei (niet proberen, ellende), want niets is lekkerder dan een goed gelukt gepocheerd ei.

Vergeet je Stephanie niet op Instagram te volgen @Stephaniegrazia?

Lees ook: Steph over… De meest gestelde vragen

Laatste nieuws

Zie ook