Steph over… Grazia’s Detox Challenge

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up mu...

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up musthaves vanuit Grazia HQ.

Op 30 december liggen we, zoals ieder jaar, met een dubbeldik Body Issue in de schappen. Lijkt ons wel een gepaste timing, na alle pepernoten, kerstkransen en oliebollen. Want ik weet niet hoe jij erover denkt, maar met ook nog m’n eigen verjaardag in december, schuif ik er die maand echt alles in wat er in te schuiven valt. Onder het mom ‘gezellig.’ Mag, moet kunnen, is keihard genieten. Maar zodra het nieuwe jaar begint, heb ik dus extra zin in een schoon begin. En omdat januari zelf weinig spannends te bieden heeft (djiezus, bestaat er een saaiere maand?), is dat misschien gelijk de beste periode om jezelf onder handen te nemen.

En om ervoor te zorgen dat jij straks kunt lezen hoe je precies aan een schoon begin begint, gaan vijf redacteuren vanaf vandaag al het voorwerk voor je doen. In de vorm van vijf verschillende detoxkuren, that is. En niet met onze billen op de Bahama’s in een of ander luxe retraite, welnee, gewoon met pakketjes die jij ook kunt aanschaffen. De één leeft op soep en sap, de ander gaat iets met yoga doen en yours truly heeft een detox gekregen waar de rest keurig voor heeft gepasseerd: eentje van zeven dagen met twee darmspoelingen. Ja, dat is zoiets als een klysma ja, maar niet zoals Patty Brard de wereld in heeft geholpen. Nu niet vies gaan kijken, ik kan er ook niks aan doen dat zulke dingen bestaan.

Of het allemaal wat is, moet achteraf blijken. Ondertussen is het een klein beetje afzien (o nee, ‘aan jezelf werken’ heet dat), maar dan kun jij straks wel lekker kiezen welke detox het beste bij jou past. Of dat je besluit om nog een wijntje te nemen, dat effect kunnen zulke artikelen ook teweeg brengen. Hoe dan ook: je kunt er alles over lezen in Grazia 53/1, nu voor jou een heel fijn weekend gewenst. Met veel wijn. En koffie. En eggs benedict. En bacon. En spaghetti. Pizza. Patat. Bitterballen. Brood. Of gewoon crackers. Met pindakaas. Kaas überhaupt. Met alles wat ik nu zeg maar niet meer mag.

Kan wel janken.

Vergeet je Stephanie niet op Instagram te volgen via @Stephaniegrazia?

Zie HIER alle Steph over… Blogs

Laatste nieuws