Typ jij zo je berichten? Niet doen!

Typ jij netjes achter elke zin een punt in je sms- of WhatsAppberichten? Stop daar dan mee, want uit onderzoek is geblek...

Typ jij netjes achter elke zin een punt in je sms- of WhatsAppberichten? Stop daar dan mee, want uit onderzoek is gebleken dat diegene die het leest, jou daardoor geen oprecht persoon vindt.

Minder oprecht

Celia Klin, van de Binghamton Universiteit, deed onderzoek naar sms-berichten en hieruit bleek het volgende: Mensen die hun bericht met een punt eindigen, worden als minder oprecht gezien. Grammaticaal voldoe je aan alle regels, maar voor de ontvanger kom je dus niet zo eerlijk of sympathiek over.

Emotie

Celia legt uit: “Bij het sturen van berichtjes ontbreken er veel sociale signalen die je wel hebt bij een echt gesprek. Als mensen in het echt met elkaar praten, merk je eerder de sociale en emotionele informatie op. Als je berichtjes naar elkaar verstuurt, kan je hier natuurlijk geen gebruik van maken. Hierbij kijk je meer naar de smileys, leestekens en woorden die gebruikt worden. Als je met een uitroepteken eindigt, kom je veel oprechter over dan als je met een punt eindigt.” Vanaf nu dus elk berichtje afsluiten met een uitroepteken!!!

Lees ook: 5 Whatsapp trucjes die je nog niet kende

Bron: Ondertussen, beeld: Sanoma beeldbank

Laatste nieuws