Deze gekke gewoonte helpt je bij het afvallen

Schreven we gister nog dat je bedtijd invloed heeft op je gewicht, blijkt er nu nog een gekke gewoonte te zijn die jou k...

Schreven we gister nog dat je bedtijd invloed heeft op je gewicht, blijkt er nu nog een gekke gewoonte te zijn die jou kan helpen om af te vallen.

Lekker smakken

Kauwgeluiden. Van alleen het idee al, krijg je rillingen over je hele lichaam. Het is maar goed dat jezelf horen kauwen minder erg is, want volgens onderzoek van Brigham Young University en Colorado State University is dit wat je moet doen.

Het zit zo: als je naar je eigen gekauw luistert terwijl je eet, ben je naar verluidt veel bewuster van wat je in je lichaam stopt. Zet dus niet de tv of muziek aan, maar luister naar hoe je eet. Klinkt een beetje creepy, we know. Maar als het werkt, waarom niet? Mensen die zichzelf afleiden tijdens het eten zouden namelijk veel grotere porties naar binnen werken dan mensen die dat niet doen.

Pretzellerig

Een onderzoek met pretzels heeft bewezen dat de theorie inderdaad helpt om af te vallen. Twee groepen kregen de mogelijkheid om zich vol te proppen met pretzels. De ene groep moest naar luide muziek luisteren tijdens het eten, terwijl de andere groep kalme en rustige muziek te horen kreeg. De eerste groep at gemiddeld vier pretzels, terwijl de tweede groep maar 2.75 pretzels naar binnen werkte.

Dus, je weet wat je te doen staat.

Lees ook: 8 Tips om sneller af te vallen, zónder te sporten

Bron: Dailymail.co.uk, Beeld: Sanoma

Laatste nieuws