De comeback van de volle bos

In Engeland en de VS geven vrouwen bakken met geld uit om hun gelaserde schaamstreek te herstellen. De volle bos is in.D...

Lees ook

In Engeland en de VS geven vrouwen bakken met geld uit om hun gelaserde schaamstreek te herstellen. De volle bos is in.

Down under

Je haarzakjes down under bestrijden om achter te blijven met een gladde schaamstreek: het was jarenlang bijna een ongeschreven regel waaraan veel vrouwen zich hielden. Een permanente beslissing waarvan je, zo blijkt, veel spijt kan krijgen en die je duur kan komen te staan. Britse vrouwen stappen namelijk af van prijzige waxbehandelingen, maar kiezen voor nog veel duurdere behandelingen om hun puur nature intiemzone te herstellen. Als we hen moeten geloven, moeten we dus vergeten wat we van onze favoriete tv-serie Sex and the city hebben geleerd. Een kale vlakte is niet meer het ultiem haalbare.

PRP Behandelingen

Wat vrouwen massaal doen om de volle bos terug te krijgen? De inmiddels welbekende PRP-behandelingen (de methode van de vampire facelift) waarbij je bloed wordt afgetapt, vervolgens wordt gecentrifugeerd en op de behandelende plek wordt teruggespoten. Door de haarzakjes te voeden met de lichaamseigen stof, wordt de natuurlijke groei van haar gestimuleerd. “De haargroei wordt gestimuleerd, niet opnieuw tot leven gebracht”, aldus beauty expert Hannah Giles die zelf de behandeling ondergaat. “Als je je intieme zone hebt gelaserd en de haarzakjes helemaal dood zijn, is het onmogelijk om de haren terug te laten groeien. Dan is haartransplantatie nodig. Een extremere procedure die langer duurt en waarvoor een operatie nodig is.”

Ga jij ervoor?

Lees ook: Onderzoek toont aan hoe mannen echt over schaamhaar denken

Tekst: Carolien Tsao, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook