Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wat er gebeurt als je puistjes bedekt met make-up

Je hebt een sollicitatiegesprek en jáhoor, er zit een enorme pukkel op je kin. En dus smeer je er een grote klodder conc...

Wat er gebeurt als je puistjes bedekt met make-up

Je hebt een sollicitatiegesprek en jáhoor, er zit een enorme pukkel op je kin. En dus smeer je er een grote klodder concealer overheen. Maar is dat wel zo slim?

Puistje + Make-up = ...

... Niet zo slim. Om te kunnen genezen, heeft een puistje genoeg lucht nodig om zichzelf als het ware te kunnen zuiveren. Bedek je hem met make-up, dan kan hij niet ademen. En dan is slecht. Het duurt veel langer tot het puistje eindelijk verdwenen is. In het ergste geval gaat het irriteren en maak je je huid alleen maar slechter. Dus: probeer -tenzij het een noodgeval is- geen make-up op een puistje te smeren en hem goed schoon te houden. Je zult merken dat hij een stuk sneller verdwenen is.

Noodgeval

Nu begrijpen we dat je niet met een enorme krater in je gezicht op sollicitatiegesprek gaat, of een ander belangrijke afspraak. Zorg er alleen wel voor dat je de pukkel dan goed bedekt met concealer en een poedertje. Grote kans dat hij anders alleen maar zichtbaarder wordt. Enne, bij thuiskomst direct schoonmaken!

Lees ook: Dit betekenen puistjes op je kin

Bron: Bustle.com, Beeld: Istockphoto