De plek op je lichaam waar je het snelst aankomt, zegt veel over de oorzaak

Iedereen heeft een lichaamsdeel waar hij of zij het snelt en meeste aankomt. Of het bepaalde delen van je buik, je benen...

Iedereen heeft een lichaamsdeel waar hij of zij het snelt en meeste aankomt. Of het bepaalde delen van je buik, je benen of misschien meer je dijen zijn, zegt veel meer dan je zou denken. Wij hebben per plek de grootste oorzaak van het aankomen voor je opgesomd.

1. Het bovenlichaam: Voeding
Dit is de meest voorkomende vorm van overgewicht. Het is vaak een gevolg van overmatig voedselinname en suiker en kan opgelost worden door goed te letten op voeding en elke dag minimaal 30 minuten te bewegen.

2. Zwembandje: Angst en stress
Dit wordt veelal veroorzaakt door angst, stress en depressie. Mensen met deze vorm zijn vaak iets te dol op zoete snacks. Hierbij is het belangrijk om de oorzaak van de stress of depressiviteit te ontdekken en op te lossen. Ook een yoga-les (inclusief meditatie) kan de stress verlichten en is ook nog eens goed voor het lichaam.

3. Billen en bovenbenen: Hormonen uit balans
Deze vorm is vooral aanwezig bij vrouwen tijdens de pubertijd, menopauze en andere momenten waarop de hormonen uit balans zijn. Het is belangrijk om lang zitten, roken en alcohol te vermijden en te trainen met gewichten.

4. De buik: Teveel alcohol
Heb je regelmatig een opgezwollen buik en heb je het idee dat al het vet in dit deel van het lichaam opgeslagen wordt? De meest voorkomende oorzaak van dit type ‘overgewicht’ is het overmatig consumeren van alcohol. Vaak gaat dit gepaard met een moeizame ademhaling.

5. Het onderlichaam: De erfelijke vorm
Deze vorm van overgewicht is vooral erfelijk. Het komt vaak opzetten tijdens de zwangerschap of bij mensen met gezwollen benen. Hardlopen en traplopen zijn ideaal en kunnen dit het beste aanpakken.

6. Buik en rug: Inactiviteit
Dit type beïnvloedt voornamelijk de lichaamsdelen die in het verleden zeer actief geweest zijn (bijvoorbeeld door het langdurig uitoefenen van een bepaalde sport). Om dit vet kwijt te raken, moet je ervoor zorgen dat je regelmatig eet. Dit versnelt de stofwisseling en zorgt dat het vet sneller verbrandt.

Lees ook: Viral: Zo ziet een lichaam na veel gewichtsverlies er écht uit

Laatste nieuws