Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Is dit jou ooit opgevallen aan de kamernummers van een hotel?

Zoek in een Amerikaans hotel naar kamernummer 420 en de kans is groot dat je hem nooit zult vinden. En dat is niet zonde...

Is dit jou ooit opgevallen aan de kamernummers van een hotel?

Zoek in een Amerikaans hotel naar kamernummer 420 en de kans is groot dat je hem nooit zult vinden. En dat is niet zonder reden.

Room 420

Bij Amerikaanse hotels, maar vaak ook in andere landen, bestaat er geen kamer met nummer 420. Na kamernummer 419 komt 421. Wist je niet, hé? Is echt zo. Nou ja, dus niet overal, maar bij de meeste hotels wel. Maar wááárom dan, horen we je denken. Komt-ie: het heeft allemaal te maken met mensen die zich misdragen in de kamer.

Jointje?

Het zit namelijk zo: 420 wordt gezien -voornamelijk in Amerika- als een geheime code voor blowen. Testen? Roep 420 in een ruimte en houd in de gaten wiens ogen jouw kant op schieten; grote kans dat hij of zijn graag een jointje opsteekt.

In Noord-Amerika is 20 april (4/20) zelfs een feestdag waarin de in Amerika illegale drug publiekelijk gebruikt wordt en het bestaan ervan wordt gevierd.

Verboden

Anyway, als hotel wil je natuurlijk niet dat er iemand dagenlang in de kamer zit te blowen. Daarbij worden kamerborden met het nummer 420 vaak gestolen (leuk voor op de slaapkamerdeur, denken sommigen) of wordt de kamer als een excuus gebruikt om stoned te worden en vervolgens de ruimte te trashen. En dus is het kamernummer maar gewoon helemaal geschrapt.

De volgende keer dat je in Miami een hotel boekt dus vragen om kamer 420; even kijken hoe ze reageren, hé hé hé...

Lees ook: Wat deze man vond in zijn hotelbed...

Bron: The Mirror, Beeld: iStock