Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Jindra doet schokkende onthullingen over K3 zoekt K3

Het is alweer een half jaar geleden dat Nederland en België hun nieuwe K3 kozen met behulp van het programma K3 zoekt K3...

Jindra doet schokkende onthullingen over K3 zoekt K3

Het is alweer een half jaar geleden dat Nederland en België hun nieuwe K3 kozen met behulp van het programma K3 zoekt K3. Hanne, Marthe en Klaasje waren de gelukkigen, en werden in één klap de nieuwe kinderidolen. Voor de 23-jarige Jindra van Schaijk liep dit avontuur iets minder goed af. De negatieve nasleep volgt haar naar eigen zeggen nog dagelijks.

Onder vuur

Zes maanden lang heeft ze zich stil gehouden, maar nu vindt ze dat het tijd wordt om eerlijk te zijn. "Ik zit zelfs nu nog de hele tijd met tranen in de ogen." De kijker was keihard voor de blondine. Ze werd helemaal afgemaakt op social media, en dat is haar niet in de koude kleren gaan zitten. Ze vertelt: "Tijdens de bootcampafleveringen had ik m'n oma een keer aan de lijn. Helemaal in tranen was ze. 'Kindje. Zoals ze jou neerzetten. Dat klópt toch niet?' Kort daarna is het begonnen met de berichtjes. Eerst was dat nog voorzichtig. 'Amai die Jindra', schreef dan iemand. In de weken daarna verergerde het. Ik herinner me de ochtend waarop ik wakker werd en m'n telefoon helemaal uitpuilde van de berichten. 'HOER!' 'SLET!' 'ACHTERBAKSE!', 'GEHANDICAPTE!', 'ARROGANTE!' Ik heb de screenshots naar een productiemedewerkster gestuurd en heb gezegd: 'Ik kan niet meer.'"

Hulpeloos

Naar eigen zeggen stond Jindra er helemaal alleen voor. "Ik had iemand nodig op dat moment. Gert. Kristel. Anybody. Gewoon iémand die eens naar me toe kwam. Om een arm rond mijn schouder te leggen. Of te zeggen: 'We zijn er voor je.' Maar dat gebeurde niet. Kon niet, mocht niet. Want het was een wedstrijd. De enige die naar me luisterde, was zangcoach Kristof. Hij moést ook wel. Zingen is: jezelf openzetten. Maar als ik dat deed, huilde ik alleen maar."

Lees ook: K3 onder vuur door Tirol jurkjes

Bron: HLN.be, Beeld: ANP