Alicia Keys waanzinnig mooi zonder make-up

Celebs, soms zijn ze net als ons. Ze eten ijs, ze gaan naar de supermarkt en, heel belangrijk, ze zijn onzeker. Alicia K...

Celebs, soms zijn ze net als ons. Ze eten ijs, ze gaan naar de supermarkt en, heel belangrijk, ze zijn onzeker. Alicia Keys heeft vanochtend in een heel persoonlijke brief haar onzekerheden gedeeld.

Kameleon

De zangeres heeft voor Lena Dunhams website Lenny Letter een stuk geschreven over de druk om -al vanaf jonge leeftijd- perfect te zijn. Zo wilde ze op de basisschool haar kroeshaar in een knot verbergen en voelde ze zich op de middelbare onzichtbaar naast de meiden die make-up droegen.

Toen ze bekend werd, werd die druk alleen maar erger. “Het was de keiharde, veroordelende wereld van entertainment en daarmee ook mijn grootste uitdaging ooit”, schrijft ze. “Ik werd een kameleon. Ik was nooit wie ik echt was, maar veranderde steeds zodat ik geaccepteerd zou worden.”

Gehersenspoeld

Ze besloot haar gedachten helemaal om te gooien toen ze begon aan haar vierde album, die deze zomer verschijnt. “Voordat ik aan het album begon, schreef ik een lijstje van alles waar ik genoeg van had. Eén daarvan was hoe vrouwen gehersenspoeld worden dat ze altijd maar dun, sexy en perfect moeten zijn. Het is zo frustrerend en zo onmogelijk”, zegt ze. “Elke keer dat ik de deur uit ging zonder make-up, raakte ik in paniek. Wat als iemand op de foto wilde? Wat als ze het online zouden plaatsen? Dit waren mijn onzekere, maar oprechte gedachten. En al die gedachten waren hoe dan ook veel te veel gebaseerd op hoe anderen over me dachten.”

Raw

Tijdens de fotoshoot van haar nieuwe album, werd ze gedwongen om haar onzekerheden onder ogen te komen. Ze kwam van de sportschool -zonder make-up en met haar haren in een sjaal gewikkeld- aangerend, toen de fotograaf erop stond om haar meteen te fotograferen. “Ik moet je nu fotograferen! De muziek is echt, dus moeten de foto’s dat ook zijn!” riep de fotograaf. En precies dat beeld, werd de cover van haar single In Common. Achteraf gezien, heeft de zangeres zich nog nooit zo mooi gevoeld. “Ik zweer het je, ik heb me nog nooit zo sterk, vrij en mooi gevoeld.”

Haar man Swizz Beatz, plaatste onlangs ook een make-uploze foto van zijn vrouw uit een recente Vanity Fair shoot op Instagram. En wauw, wat is ze mooi.

A photo posted by therealswizzz (@therealswizzz) on

A photo posted by RCA Records (@rcarecords) on

Bron: refinery29, Beeld: Instagram, Getty

Laatste nieuws