Dit is waarom je niet van buikvet afkomt

Sta jij regelmatig in de sportschool te zwoegen en probeer je op je eten te letten zodat je deze zomer zelfverzekerd ove...

Sta jij regelmatig in de sportschool te zwoegen en probeer je op je eten te letten zodat je deze zomer zelfverzekerd over het strand kunt paraderen in je bikini, maar zie je nog steeds geen verschil bij je buik? Dat zou zomaar eens hier aan kunnen liggen, schrijft Health:

1) Je wordt ouder
We weten het allemaal: als je ouder wordt, verandert je lichaam. En ook als het gaat om aankomen en gewicht verliezen. Zo wordt bij zowel mannen als vrouwen de stofwisseling trager en heeft het lichaam minder calorieën nodig om normaal te functioneren. En als je dan aankomt, komt het vaak op de buik terecht… Gelukkig kun je hier wel verschillende dingen tegen doen, dus lees snel verder!

2) De verkeerde work-out(s)
Ga jij regelmatig hardlopen of doe je veel aan cardio? Dan ben je natuurlijk super goed bezig! Maar alleen cardiotraining is niet genoeg om van het vet op je buik af te komen. Probeer dit te combineren met krachttraining, zodat je spiermassa toeneemt en je zo weer meer vet verbrandt.

3) Je eet te veel bewerkte voedingsmiddelen
Ben jij ook zo gek op chips, brood en noem maar op? Dan hebben we slecht nieuws. Door het te veel eten van bewerkte voedingsmiddelen, wordt het moeilijker om vet te verliezen. Probeer dan ook zoveel mogelijk natuurlijke voedingsmiddelen als fruit, groenten en volkorenproducten te eten.

4) Je eet de verkeerde vetten
Er zijn goede en slechte vetten en het lichaam reageert op beide heel anders. Onverzadigde vetten (zoals in avocado, walnoten en vis) zijn een stuk beter voor je lichaam dan verzadigde vetten. Maar ook hier geldt: met mate. Dus vijf avocado’s op een dag is ook weer niet goed.

5) Een te makkelijke work-out
Ga jij regelmatig sporten maar zie je nog steeds geen verschil? Dan kan het zo zijn de je work-out te makkelijk is. Probeer jezelf altijd uit te dagen! Zo helpen high intensity work-outs om in korte tijd veel vet te verbranden.

6) Je slaapt te weinig
Veel mensen slapen minder dan zes uur per nacht. Uit onderzoek is gebleken dat hoe minder je slaapt, hoe lastiger het is om vet te verbranden. Gun jezelf genoeg rust, ga iets eerder naar bed en leg ook je telefoon eerder weg.

7) Je hebt een appelfiguur
Als je een appelfiguur hebt, zit het meeste gewicht vaak boven je taille. Het is dan ook lastiger om je doelen te bereiken, maar zeker niet onmogelijk. Probeer gemotiveerd te blijven, ondanks het feit dat het iets langer kan duren!

Lees ook: Waarom je niet altijd afvalt van sporten

Bron: Health.com, Beeld: Istock

Laatste nieuws