Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zo krijg je een platte buik zonder moeite te doen

Een platte buik krijgen zonder al te veel inspanning, is dat niet de droom van elke vrouw? Het lijkt misschien te mooi o...

Zo krijg je een platte buik zonder moeite te doen

Een platte buik krijgen zonder al te veel inspanning, is dat niet de droom van elke vrouw? Het lijkt misschien te mooi om waar te zijn, maar niets is minder waar. Er is namelijk een fitness-trend waarmee je het voor elkaar krijgt: stomach vacuuming.

Adem jezelf fit

Stomach vacuuming is een ademhalingsoefening waarmee je de binnenste buikspieren traint. "Het idee van Stomach vacuuming is dat je je buik voor een bepaalde tijd moet inhouden", vertelt personal trainer Claire Finlay aan LOOK magazine. "Als je je binnenste buikspieren regelmatig traint, zullen ze je maag naar binnen trekken waardoor je buik er platter uitziet, zelfs in een ontspannen staat."

Toch is het niet zo simpel als even je buik inhouden. Volgens Claire is het namelijk erg belangrijk om de oefening goed uit te voeren om überhaupt resultaat te zien. Een goede houding om de ademhalingsoefening als beginner te doen, is wanneer het lichaam naar voren gebogen is. Bijvoorbeeld met je handen en knieën op de grond.

De oefening

Om te beginnen adem je (door je neus) zoveel mogelijk lucht in. Al deze lucht blaas je vervolgens via je mond weer uit zodat je buik als het ware vacuüm is getrokken. Vervolgens houd je je adem voor 15 seconden in. Dit kun je naar mate je beter wordt verder opbouwen. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Bekijk dan het onderstaande filmpje:

Lees ook: Zo fake je een bikini body

<iframe width="600" height="337" src="//embed.kijk.nl/video/g5tFv7kqfP5L" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen" scrolling="no" class="sbsEmbed"></iframe>

Bron: Look, Beeld: Kijk, Istock