Real life: ‘Ineens besefte ik dat ik was verkocht aan een loverboy’

Xandra (24) raakte vijf jaar geleden aan de drugs en werd gedwongen tot sex voor geld. Nu geeft ze nu voorlichting over...

Xandra (24) raakte vijf jaar geleden aan de drugs en werd gedwongen tot sex voor geld. Nu geeft ze nu voorlichting over de duistere wereld van loverboys.

Op haar negentiende leert Xandra via Hyves Juan kennen. Ze heeft hem één keer eerder tijdens het uitgaan gesproken en vindt hem leuk. Na wat heen en weer mailen spreken ze af en het duurt niet lang of ze is stapelverliefd op hem. “Ik dacht een leuke jongen te hebben gevonden, ik kwam bij hem thuis en hij bij mij. De eerste paar maanden van onze relatie waren écht leuk. Ik had werkelijk geen idee wat me te wachten stond.” Xandra’s ouders zijn minder enthousiast over de jongen. Ze vinden hem iets te geforceerd zijn best doen en zijn gedrag te gemaakt. Xandra heeft een goede band met haar ouders, maar negeert hun onderbuikgevoel.

Experimenteren

“Ik was verliefd.” Geleidelijk gaat de jongen steeds verder over Xandra’s grenzen heen. Ze beginnen te experimenteren met drugs, omdat zij daar zelf ook wel voor in is, en aanvankelijk lijkt het allemaal niet zo erg. “Juan nam me op een dag mee naar het huis van een oudere man van 58, die in drugs handelde. We kwamen daar steeds vaker over de vloer. Hij leek een aardige man, een soort vaderfiguur, bij wie heel veel mensen, jong en oud, dag in dag uit over de vloer kwamen. We gebruikten daar van alles; pillen, coke, wiet. Harddrugs, alles was voor handen daar. Op een gegeven moment kon ik niet meer zonder.

Toen ik een avond zwaar onder invloed was, begon Juan een praatje met die dealer. Hij stelde doodleuk voor dat ik wel een keer met hem naar bed zou willen in ruil voor geld. Ik was totaal de weg kwijt en heb blijkbaar ingestemd.” Er wordt meteen een datum geprikt. Langzaam maar zeker dringt door wat er die avond is gebeurd. Hoe heeft Juan dit kunnen doen? “Ik was al lange tijd verdoofd en niet mezelf. Maar we hebben het er verder met geen woord over gehad. Ik weet nog dat ik daar voor de deur stond met Juan en mijn hand voor de bel had en mijn arm weigerde te bewegen. Hij aarzelde echter geen seconde en belde aan. Hij zei nog dat het maar voor één keertje zou zijn. Ik kon niet meer terug.”

Griezel

“Dat moment, voor die deur, was ook de laatste keer dat Juan aardig tegen me was.” De dealer verandert vanaf dat moment in een gewelddadige manipulerende griezel. Er is niets meer over van die vriendelijkheid. “Ik was doodsbang voor hem. Geweld was meteen een feit. Hij sloeg me met een riem en nadat hij me misbruikte, zei hij tegen Juan: ‘Dit moet de volgende keer wel beter’. Op dat moment besefte ik dat Juan een ronselaar was en ik verkocht was aan een loverboy. Ik moest boven, op de slaapkamer, met allerlei mannen naar bed. Beneden werd dan afgerekend. Het was een rijtjeshuis van de woningbouw in een doodnormale buurt. Buren moeten iets hebben gemerkt, met al die dunne wandjes, maar ze waren ongetwijfeld ook bang voor deze man. Anders was er al lang ingegrepen.”

Xandra woont gewoon bij haar ouders, maar ze moet zich op gezette tijden melden bij de loverboy. Ze is steeds minder thuis. Naast zwaar mishandeld en verkracht, wordt Xandra ook gedwongen om schoon te maken en eten te koken. En als het niet bevalt, staan er zware sancties op. Als ze de trap een keer niet goed heeft schoongemaakt, moet ze de treden schoonlikken. Ze zit gevangen in een cirkel van angst. Juan is inmiddels helemaal uit de picture als vriend, maar hij hangt nog steeds rond in het huis en intimideert en mishandelt haar ook. “Mijn zelfvertrouwen was niks meer en ook de relatie met mijn ouders werd steeds slechter, omdat ik nauwelijks thuiskwam.” Haar vriendschappen verwateren. Een aantal vriendinnen wil niet meer met haar omgaan vanwege haar gedrag. Door haar dubbelleven mist ze steeds meer lessen op school, ze gaat naar het mbo. “Er zijn een paar momenten geweest dat ik niet meer kon en ik uit deze wereld wilde stappen. Ik heb mijn moed bij elkaar geraapt en hulp gevraagd aan ondermeer een studiebegeleidster en verschillende leerkrachten.” Maar haar eerlijkheid en schreeuw om hulp worden gek genoeg niet begrepen en komen haar zelfs duur te staan. Haar opleiding wordt per direct stopgezet en ze mag het verder uitzoeken.

Hele hele verhaal lezen? De nieuwe Grazia ligt nu in de winkel!

Beeld: iStock

Laatste nieuws