Waarom je nooit een badspons moet gebruiken

Gebruik jij ook zo’n kleurrijke spons tijdens het douchen? Voortaan denk je wel twee keer na voor je het gebruikt, want...

Gebruik jij ook zo’n kleurrijke spons tijdens het douchen? Voortaan denk je wel twee keer na voor je het gebruikt, want na deze onthulling gooi je hem direct weg.

Schuimeffect

Het blijkt dus dat je fijne badspons die dat leuke schuimeffect geeft, niet bepaald hygiënisch te noemen is. Het verwijdert je dode huidcellen en geeft je een gladde en zachte huid. Dit is natuurlijk erg fijn, maar volgens dermatologen is de spons dus helemaal niet goed voor onze huid.

Bacteriën

Dermatoloog J. Matthew Knight van het Knight Dermatology Institute in Amerika, legt aan de New York Post uit waarom deze, op het oog onschuldige spons, voorgoed uit de winkels moet verdwijnen. Door het te gebruiken om onze huid te exfoliëren, gaan de dode huidcellen zich juist nestelen in de spons door de kleine netgaatjes. “Vervolgens leg je de badspons in een warme en vochtige douche, wat voor bacteriën in de spons zorgt. Je hebt dan eigenlijk een voedingsbodem voor bacteriën gelegd en die groeien en vermenigvuldigen zich in de spons in de loop van enkele uren.”, waarschuwt de dermatoloog. Vooral het gebruik van de spons na het scheren zorgt voor extreem veel bacteriën, wat kan leiden tot een slechte huid en zelfs infecties.

Vervangen

Vind je de spons toch te fijn om weg te gooien? Spoel hem dan na elke wasbeurt goed uit en zorg ervoor dat je de spons niet laat drogen in de vochtigheid van een badkamer. Ook moet je de doucheaccessoire elke drie tot vier maanden vervangen. Merk je dat er al eerder bacteriën inzitten, gooi het dan direct weg. Maar het allerbeste is natuurlijk om je badspons voorgoed uit je leven te verbannen.

Lees ook: Blogger beweert dat zeewier helpt tegen cellulite

Bron: The Mirror Beeld: Istock

Laatste nieuws