Schokkende onthulling over zonnebank gedaan

Veel mensen zien de zonnebank als dé oplossing om hun huid een 'gezond' kleurtje te geven. Hoewel er verschillende menin...

Veel mensen zien de zonnebank als dé oplossing om hun huid een ‘gezond’ kleurtje te geven. Hoewel er verschillende meningen zijn over hoe goed of slecht de zonnebank voor je is, is er wel een ontdekking gedaan die je maar beter kunt weten.

SOA

Vooral na de vakantie vinden veel mensen de zonnebank ideaal om zo hun bruine kleur langer te behouden. Volgens The Sun is gebleken dat mensen die weleens een bezoekje aan de zonnestudio brengen, kans hebben op een soa als herpes genitalis. Als de cabine niet goed is schoongemaakt en er daarvoor iemand heeft gelegen die besmet is met deze infectie, dan bestaat er dus een kans dat je besmet raakt.

Hitte

Volgens dermatoloog Dawn Marie Davies, universitair hoofddocent van de Mayo Clinic in Minnesota, kunnen de bacteriën, ondanks de hitte van de zonnebanken, gewoon overleven en blijven ze dus liggen. Zo heeft ze al een aantal keren meegemaakt dat een soa als herpes genitalis doorgegeven is via de zonnebank. “En doordat de lampen in de cabine meerdere uren per dag aanstaan, nestelen de bacteriën zich in de zonnebanken”, aldus de dermatoloog.

Hoewel de kans natuurlijk niet heel groot is dat je iets engs oploopt, is het wel slim om voor een hygienische zonnestudio te kiezen, zodat de kans zo klein mogelijk is.

Lees ook: Waarom je nooit een badspons moet gebruiken

Bron: The Sun Beeld: Istock

Laatste nieuws