Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Meisje (14) van school gestuurd wegens kapsel

De 14-jarige Chanise Benson is van school gestuurd nadat ze zich voor 140 pond een nieuw, opvallend kapsel had laten aan...

Meisje (14) van school gestuurd wegens kapsel

De 14-jarige Chanise Benson is van school gestuurd nadat ze zich voor 140 pond een nieuw, opvallend kapsel had laten aanmeten. De leraren waren het niet eens met haar witte en zwarte vlechten en vonden dat het tegen de regels van het schooluniform was.

De ene kant van het verhaal

De vader van Chanise, Darren, was het niet eens met het afwijzen van haar dochter op de school. Hij zegt dat de school met twee maten meet, omdat een andere leerling met soortgelijk haar wel getolereerd wordt. Darren: "Een Jamaicaanse vriendin van Chanise heeft hetzelfde kapsel, maar dan met zwarte en rode vlechten. Bij haar is er niks aan de hand. Ik heb de regels van de kapsels van de school doorgenomen en ik kan geen enkele regel vinden die we hebben gebroken. Daarnaast heeft het 140 pond gekost en zal een jaar blijven zitten. Eerder zal het er dus niet uit komen".

De andere kant van het verhaal

Metro.co.uk heeft de schoolregels ook onderzocht. Zij zagen staan dat het niet is toegestaan om extreme, onnatuurlijke haarstijlen of kleuren te gebruiken. Haar accessoires mogen alleen gebruikt worden als ze niet als decoratie worden gebruikt. Het is dus hun woord tegen die van Darren en Chanise. Haar kapsel kun je hier, hier en hier bekijken.

Lees ook: Gepeste vrouw ondergaat extreme transformatie

Bron: Metro.co.uk, Beeld: iStock