De kleuren die je jonger doen lijken

Een jeugdige uitstraling, we want it all. Een van de meest effectieve manieren om die jonge glow te krijgen, is via de k...

Lees ook

Een jeugdige uitstraling, we want it all. Een van de meest effectieve manieren om die jonge glow te krijgen, is via de kleuren die je in je outfits draagt. Welke kleuren voorkomen dat je er ouder uitziet dan je zou willen? Kate Smith, expert op het gebied van kleurentrends, geeft het antwoord.

Turquoise

“Turquoise brengt de glow in iedere huidtype naar voren. Er zijn veel varianten van deze kleur die juist naar blauw of groen neigen. Als je een lichte huid hebt, vind dan de perfecte kleur door naar de aderen op je pols te kijken. Als deze er juist blauwer of groener uitzien, kies dan voor een tint turquoise die naar die kleur neigt. Als je een gemiddelde tot donkere huidskleur hebt, dan doet een gemiddelde tint het goed.”

Topshop €42,00

Jimmy Choo €550,00

Kersenrood

“Vrouwen, zeker met een lichte huidtint, zouden roze moeten vervangen voor kersenrood. Neem een voorbeeld aan Hillary Clinton. Als je eenmaal ziet hoeveel jonger zij lijkt door deze kleur te dragen, dan wil je niet meer anders.”

Mango €99,99

Superga €73,33

Het nieuwe zwart

“Dik zwart is vaak ietwat zwaar voor de zachtere tinten van de huid. Het kan fijne lijntjes, rimpels en donkere kringen onder je ogen donkerder maken. Als je vaak zwart draagt, dan kan het moeilijk zijn om het op te geven. Sta open voor diepgrijs, marineblauw of een andere donkere kleur.”

Mango €39,99

Style Mafia €73,33

Mango €35,99

Periwinkle

“Een andere flatteuze kleur die het heel goed doet bij vrouwen is medium blauw met een tikkeltje paars of lavendel. Periwinkle staat bij iedere huid mooi, maakt niet uit of je huid iets warmer of juist koeler is.”

ASOS €93,33

ASOS €40,00

Bron: Who What Wear, Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook