Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Nike breidt plus-sizelijn uit

Goed nieuws! Nike breidt hun plus size sportswear-lijn uit met verschillende maten beginnend bij 1 XL tot 3 XL. Voo...

Nike breidt plus-sizelijn uit

Goed nieuws! Nike breidt hun plus size sportswear-lijn uit met verschillende maten beginnend bij 1 XL tot 3 XL. Voor het voorjaar belooft het sportmerk meer dan 200 producten beschikbaar te stellen in grotere maten en vanuit hier door te groeien.

Diversiteit

Deze move van het sportmerk komt als geroepen. Er is namelijk veel te doen over het gebrek aan diversiteit in de modewereld. Verschillende actrices pleiten voor meer vrouwen in alle vormen en maten op de catwalk en in campagnes. Nike kreeg eerder dit jaar al veel lof toen plus-size model Paloma Elsesser schitterde in een van hun campagnes. "Ik ben zo blij om te zien dat Nike vrouwen in alle soorten en maten eindelijk omarmt. Heel veel meer van dit alsjeblieft!" en "Vrouwen met rondingen sporten ook heel hard en iemand zien waarmee ik mij kan identificeren zorgt ervoor dat ik dit account wil volgen", klonk het toen het sportmerk de foto's op Instagram deelde.



Samen met de nieuwe kledingmaten, breidt Nike ook de maten uit van de sportbeha Pro Rival en de Pro Hero sportbeha tot E85 én ze bieden een in store online calculator aan om dames te helpen bij het vinden van de perfecte pasvorm!

Lees ook: Internet in de ban van deze nieuwe sneaker van Nike

Bron: Refinery29