Anna, Jessie en Suzanne over ‘afval’-race Expeditie Robinson

Al haalden ze de finale van Expeditie Robinson nét niet, Anna Nooshin, Jessie Jazz Vuijk en Suzanne Klemann gingen...

Al haalden ze de finale van Expeditie Robinson nét niet, Anna Nooshin, Jessie Jazz Vuijk en Suzanne Klemann gingen toch als winnaars naar huis. Een terugblik op dertig dagen ‘afval’-race.

Flink afvallen

Acht kilo raakte Suzanne Klemann kwijt tijdens Expeditie Robinson. “Eigenlijk wilde ik vooraf even flink afvallen, omdat ik dacht: straks sta ik daar naast die jonge meiden in bikini. Maar de productiemensen raadden me het af, en ik heb er bewust twee kilo aan gegeten. Na een maand op dat eiland was ik weer net zo slank als toen ik zeventien was. Ideaal, want na de expeditie ging ik een maand op vakantie en liep ik helemaal bikini-fähig in Italië.”

Schranzen

Mede kandidaten Anna Nooshin en Jessie Jazz Vuijk baalden dat ze geen weegschaal kregen toen ze het eiland verlieten, waardoor ze niet konden zien hoeveel ze waren afgevallen. “Toen ik thuiskwam, was ik geen kilo lichter. Waarschijnlijk heb ik alles er in de twee dagen na de expeditie weer aan gegeten. Jess en ik zijn echt gaan schranzen”, vertelt Anna.

“Ik was heel dun toen ik van het eiland af kwam, ik had geen kont en borsten meer”, vult Jessie haar aan. “Maar eenmaal thuis had ik ook alweer zoveel gegeten dat ik niet meer op de weegschaal ben gaan staan. Ik was geobsedeerd door eten. Ik werd zelfs een beetje dik voor mijn doen, en mijn vriendinnen zeiden: ‘Jezus Jess, je hebt voor het eerst een vetrol.’ Het kon mij allemaal niets schelen.”

Gekke schimmel

“Je lichaam is zo van slag, dat vond ik wel het moeilijkste aan Robinson: alles lijdt eronder, je lijf, je haar… Ik hoorde van andere kandidaten dat het wel een jaar duurt voordat je weer hersteld bent”, zegt Anna. Jessie: “Ik loop al een half jaar rond met een gekke schimmel tussen mijn tenen die maar niet weggaat.”

Laatste nieuws