Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

De nieuwste beautytrend op gebied van wimpers

Na microblading lijkt het erop dat wimper enhancement tattoo's de nieuwste it-beautybehandeling is. Ja écht, wimpertatoe...

De nieuwste beautytrend op gebied van wimpers

Na microblading lijkt het erop dat wimper enhancement tattoo's de nieuwste it-beautybehandeling is. Ja écht, wimpertatoeages zijn een ding en hoewel de gedachte van een naald die in de buurt van onze oogleden komt allesbehalve prettig klinkt, zijn de resultaten heel mooi.

Wimpers on fleek

Zoals je misschien al had geraden, wordt bij deze behandeling een subtiel zwart lijntje over de wimperlijn getatoeëerd. Denk hierbij aan een lichte permanente eyeliner, maar met een meer natuurlijke finish. Om de tattoos te plaatsen maakt Piret Aava (aka de eyebrow doctor) gebruik van een tool genaamd de Nouveau Contour. "Het gebied wordt eerst verdoofd en dan wordt een dunne lijn getatoeëerd midden op de wimperlijn", vertelde ze aan Marie Claire. "Je vult de plekjes in tussen de wimpers om de illusie van dikkere, donkerdere, en volle wimpers te creëren."Aava legt uit dat het een soortgelijke procedure is als microblading. 4 à 6 weken na de behandeling moet je terugkomen voor een touch up. Na de touch up worden is het resultaat tot 5 jaar zichtbaar. De tatoeages kun je laten plaatsen op je bovenste of onderste wimpers of beide. Er hangt wel een flink prijskaartje aan de behandeling. Zo tel je er zo’n 400 à 800 dollar neer.

Lees ook: Zó krijg je prachtig gekrulde wimpers

Bron: Allure, beeld: iStock