De Grazia-redactie test: dít zijn de beste mascara’s van 2021

Dit vinden wij de beste mascara's van dit moment!

Op zoek naar de crème de la crème onder de mascara’s? Zoek niet verder. De Grazia-redactie test de nieuwste mascara’s van 2021. Of je nu heel volle wimpers wilt, extra lengte, of juist een krul: dit zijn onze favorieten.

Sisley Phyto Mascara ‘So Stretch’ (in kleur deep black) €54

Annelies Pijper (hoofdredacteur):

Wat belooft-ie? “Lange en sterke wimpers.”
Hoe smeert hij? “Hij dekt meteen goed en met het fijne kogelvormige kwastje kun je de het mascara makkelijk aanbrengen op je wimpers. Ook fijn: hij klontert niet, heel prettig zeker als je – zoals ik – van jezelf al volle wimpers hebt.”
Hoe bevalt het? “Met slechts één laagje heb je een mooie soft natural look. Je kunt je alledaagse natuurlijke look ook opbouwen tot een avondlook, met meer volume. Handig om te weten, de mascara is ook geschikt als je gevoelige ogen hebt of contactlenzen draagt. Ik zie meteen dat mijn wimpers langer lijken zonder dat het van die spinnenpoten worden.”
Nèh or jéh? “Jéh! Zeker een aanrader als je een mooie natuurlijke look wilt creëren.”

Sisley Phyto Mascara ‘So Stretch’ (in kleur deep black) €54

Pupa Vamp! Sexy lashes €20

Babette Dessing (Chef beauty, lifestyle & reportage):

Wat belooft-ie? “De naam zegt het al: een sensuele, sexy oogopslag. De mascara geeft volume, krul en lift je wimpers.”
Hoe smeert hij? “Het borsteltje is vrij breed en heeft een ronde top. Hiermee kun je mooi je bovenste wimpers een lik geven, maar onder is het nog best een kunst om de mascara zonder uitschieters aan te brengen. Hij dekt wel fijn in één keer.”
Hoe bevalt het? “Deze mascara bevat natuurlijke bijenwas en sheaboter, hierdoor blijven je wimpers heel zacht en licht aanvoelen, zelfs als je meerdere lagen aanbrengt. Da’s wat mij betreft zeker een plus. Extra krul zie ik in de spiegel niet terug, maar meer volume wel.”
Nèh or jéh? “Verwacht geen mega aangezette look, maar wil je een sexy natuurlijke look dan word je erg blij van deze mascara.”

Pupa Vamp! Sexy lashes €20

Maybelline Lash sensational sky high mascara €18 

Roos Hooijer (Online redacteur)

Wat belooft-ie: “Deze mascara van Maybelline New York bevat bamboe-extract en belooft naast lengte ook volume. Door het flexibele, kunststof borsteltje zou je zelfs de kleinste en kortste wimperhaartjes mee kunnen nemen. En dit allemaal zonder de wimpers te verzwaren.”
Hoe smeert-ie: “Met één flinke ‘lik’ van deze mascara ben je eigenlijk al good to go. Hij brengt gemakkelijk aan, klontert absoluut niet en houdt je wimpers perfect uit elkaar. Daarnaast kun je ook met gemak meerdere lagen over elkaar aanbrengen.”
Het resultaat: “Stiekem had ik deze mascara al tientallen keren op TikTok gespot, aangezien menig beautyblogger hem de hemel inprees. Dat moet ik ook proberen, dacht ik. En geloof mij: het is een dikke aanrader. Mijn wimpers zijn – zonder overdrijven – écht sky high en dat zonder een zwaar gevoel op mijn ogen.”
Yay or nay? “Ik ben fan!”

Maybelline Lash sensational sky high mascara €18 

The Body Shop Happy go lash €14

Nadine Kerckhoffs (Art-director):

Wat belooft-ie? “Een natuurlijke finish en mooi gescheiden wimpers. Deze mascara bevat 93 procent aan ingrediënten van natuurlijke oorsprong en is verrijkt met bijenwas en kokosolie.”
Hoe smeert hij: “De mascara is met het zachte vezelborsteltje (langwerpig, wat ik erg prettig vind want persoonlijk ben ik niet zo fan van die gekke vormen) makkelijk aan te brengen. Mijn wimpers worden mooi gescheiden en kleven niet aan elkaar. Eén laag dekt goed, maar met een tweede laagje krijg je een nog mooier effect.”
Hoe bevalt het? “Een fijne mascara die mijn wimpers mooi kleurt, spreid en lengte geeft. Hij blijft goed zitten zonder al te veel te vlekken en je kunt ’m makkelijk verwijderen met een reinigingsmelk.”
Nèh or jéh? “Een goede prijs-kwaliteitverhouding en daarnaast ziet-ie er ook nog eens heel leuk uit met z’n pastelroze omhulsel. Dus absoluut een aanrader.”

The Body Shop Happy go lash €14

Max Factor Divine lashes €20

Marisa Boskma (Chef eindredactie):

Wat belooft-ie: “Langere, dikkere wimpers die meer gedefinieerd zijn en een dramatische blik. Count me in!”
Hoe smeert hij: “Supermakkelijk. Ik hoef me niet druk te maken om klontjes, en de wimperhaartjes blijven perfect gescheiden. En hoe meer lagen je aanbrengt, hoe beter en opvallender je oogopslag wordt. Heel fijn, want zo kun je het rustig houden voor overdag, en je blik meer edge geven voor after work.”
Hoe bevalt het: “Voor alle lockdowns droeg ik dagelijks mascara, maar sinds de pandemie nauwelijks. Extra fijn dat dit een mascara is die ook heel zacht is. Ik heb eigenlijk helemaal niet het gevoel dat ik mascara draag. Tot ik in de spiegel kijk, want mijn wimpers lijken inderdaad langer en vallen meer op.”
Neh or jéh? “Zeker een aanrader wat mij betreft. Een mascara die echt doet, wat-ie belooft.”

Max Factor Divine lashes €20

Charlotte Tilbury Pillow talk push up lashes! €29

Christel van der Spoel (Online redacteur):

Wat belooft-ie: “Deze mascara verzekert je van volle wimpers en geeft je lashes maar liefst 24 uur lang een liftend effect.”
Hoe smeert hij: “Dankzij de platte kant van de borstel breng je de mascara heel makkelijk en fijn aan. Het borsteltje heeft diamantvormige haren waardoor je je wimpers heel makkelijk kan scheiden.”
Het resultaat: “Als iemand stugge wimpers heeft, ben ik het wel. Toch wist Charlotte Tilbury’s mascara mijn wimpers te voorzien van meer volume en kregen ze inderdaad een (kleine) push-up.”
Neh of Jéh: “Zeker een aanrader.”

Charlotte Tilbury Pillow talk push up lashes! €29

Pro lash lift mascara Sweed €26

Jill Waas (Chef Hot Stories):

Wat belooft-ie? “Volgens het Zweedse mascaramerk is dit de ‘mascara van het jaar’. De mascara zou zorgen voor lange, opvallende wimpers die de hele dag in vorm blijven.”
Hoe smeert hij? “Het smalle, innovatieve borsteltje zou het makkelijker maken om volle wimpers te creëren, maar ik krijg de mascara niet opgebracht zonder mijn halve ogen onder te smeren.”
Hoe bevalt het? “De mascara is ongetwijfeld prachtig als ik een eigen make-up artist zou hebben, maar zelf kan ik ’m niet snel en handig aanbrengen.”
Nèh or jéh?No thanks! Ik krijg het niet voor elkaar om de mascara mooi aan te brengen en krijg er panda-ogen van. Doe mij liever een breder borsteltje.”

Pro lash lift mascara Sweed €26

Rimmel’s Scandal’eyes volume on demand €16

Sanne Kesler (Beeldredacteur):

Wat belooft-ie: “Volume, precies zo veel je wil. Dat doet de mascara door de volume in verschillende laagjes op te bouwen. Ik ben benieuwd.”
Hoe smeert hij? “Hij smeert fijn en klontert niet. Zelf hou ik niet van al te dikke mascara, maar met één laag zet je je wimpers meteen al meer aan. Voor de test heb ik het later op de dag geprobeerd, en hij wordt inderdaad meer zichtbaar voor een avondlook.”
Hoe bevalt het? “Het is een fijn formaat om in je tas mee te nemen. Breng één laagje aan voor een natural look en met een tweede of derde laag maak je een wat opvallendere look.”
Nèh or jéh? “Goed, breed borsteltje dat lekker smeert en inderdaad volume geeft.”

Rimmel’s Scandal’eyes volume on demand €16

SkinLabo Volume mascara extra care €13

Anne van Zijl (Marketing manager):

Wat belooft-ie: “De formule garandeert een versterkende en beschermende werking. De mascara creëert dikte op de wimpers en volume.”
Hoe smeert hij: “De mascara heeft een vrij dikke, grove borstel waaraan veel mascara blijft kleven. Je brengt ’m fijn aan en het klontert niet. Ik heb zelf altijd wel een voorkeur naar een dunnere borstel, maar het aanbrengen valt mij niet tegen.”
Hoe bevalt het: “Voor deze prijs vind ik het een prima mascara. Hij klontert niet, maar geeft mijn wimpers niet veel extra volume. Je brengt de mascara wel snel en gemakkelijk aan en hij blijft de rest van de dag prima zitten.”
Nèh or jéh? “Ik houd van veel volume in de wimpers en dat mis ik bij deze mascara toch wel een beetje.”

SkinLabo Volume mascara extra care €13

Bron: Grazia (Babette Dessing) | Beeld: Pexels

Laatste nieuws