Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Vraagtekens bij politie-oproep van moeder JonBenét Ramsey

JonBenét Ramsey werd op 6-jarige leeftijd op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Haar moord houdt Amerika zelfs nu, ruim 20 jaar later, in de greep.

Vraagtekens bij politie-oproep van moeder JonBenét Ramsey

JonBenét Ramsey werd op 6-jarige leeftijd op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Haar moord houdt Amerika zelfs nu, ruim 20 jaar later, in de greep. Het kleine meisje werd destijds door haar moeder als vermist opgegeven, maar ze werd al snel teruggevonden in de kelder van het huis. Ondanks er veel onderzoek naar de zaak is gedaan, is de zaak tot op de dag van vandaag nog steeds niet opgelost. Eén van de meest verwarrende aspecten in de zaak, volgens misdaadjournalisten, is het telefoontje dat haar moeder, Patsy Ramsey, pleegde met de politie waarmee ze de melding maakte dat haar dochter was vermist.

‘Baby, wat heb je gedaan?’

Het meest omstreden deel van de oproep is het einde - wanneer Patsy de telefoon naar verluidt niet goed heeft opgehangen. Zo zou ze tegen iemand - velen denken haar zoon en verdachte in de zaak Burke - gevraagd hebben: 'Baby, wat heb je gedaan? Wat heb je gedaan?”. Velen geloven dat dit het ‘bewijs' is dat Burke verantwoordelijk is voor de dood van zijn zus, hoewel hij enige betrokkenheid ontkende tijdens een zeldzaam interview met Dr. Phil afgelopen jaar.

Ook de telefoniste Kimberly Archuleta die Patsy destijds te woord stond, is ervan overtuigd dat het een en ander niet klopt. “Het was een van de moeilijkste gesprekken die ik ooit gevoerd heb. Mijn instinct zei dat iets niet klopte en toen ze niet goed ophing, hoorde ik duidelijk een derde stem. Deze klonk heel apart” Je hoort de oproep hieronder, wat denk jij?

Lees ook: Schokkende onthullingen over moord op JonBenet Ramsey

Bron: People, Beeld: Hollandse Hoogte