Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Brief van een destijds opgenomen Marilyn Monroe uitgelekt

De bekende actrice schreef haar psycholoog een emotionele brief.

Brief van een destijds opgenomen Marilyn Monroe uitgelekt

Het is dit jaar alweer 55 jaar geleden dat Marilyn Monroe is overleden, maar nog steeds is de blondine wereldwijd bekend. Hoewel iedereen haar onder andere kent van haar beroemde lach, was haar echte leven een stuk minder rooskleurig.

Brief

De filmster had tijdens haar leven namelijk ook te maken met veel verdrietige momenten. Zo werd ze opgenomen in een psychiatrische kliniek in New York, waar ze enige tijd moest verblijven. In die tijd schreef ze ook een hartverscheurende brief aan haar psychiater Dr. Ralph Greenson, waarin ze al haar gevoelens op papier zette.

Cel

De brief bleef niet alleen bij haar psychiater, aangezien deze inmiddels is uitgelekt. “Er was totaal geen empathie bij Payne Whitney - de kliniek waar Marilyn verbleef - en het had dan ook een zeer slecht effect op mij. Nadat ze me in een soort cel hadden gezet voor zeer gestoorde patiënten, voelde het net alsof ik in een soort gevangenis zat voor een misdaad die ik niet had begaan”, begint de blondine haar verhaal.

Schreeuw om aandacht

Tijdens haar opname voelde ze zich dan ook niet begrepen door het personeel van de inrichting, waar ze bij een schreeuw om aandacht een stoel door het raam probeerde te gooien. “Ik zat op bed te wachten totdat ze naar binnen kwamen, en uiteindelijk kwamen ze ook. Ik zei tegen hen ‘Als je mij behandelt als een gek, dan zal ik me ook gedragen als een gek’. Ik heb hen gezegd dat ik mijzelf nooit iets zou aandoen. Ik ben actrice, te ijdel om zoiets te doen”.

De actrice werd een jaar later alsnog door diezelfde Dr. Greenson gevonden, nadat ze naar verluidt in haar eigen woning zelfmoord had gepleegd.

Lees ook: Nooit eerder vertoonde foto's: Zwangere Marilyn Monroe

Bron: Marie Claire Beeld: iStock