Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wat? Bij Facebook krijg je $96.000 stagevergoeding per jaar

Wait, what!?

Wat? Bij Facebook krijg je $96.000 stagevergoeding per jaar

Waar je bij veel bedrijven een paar honderd euro stagevergoeding krijgt per maand, is dat bij Facebook wel anders. In Amerika zou je bij het techbedrijf wel een nulletje achter die X honderd euro mogen zetten; daar verdien je bij Facebook als stagiair namelijk duizenden euro’s.

Wait, what?!

Dacht jij het goed voor elkaar te hebben als je meer dan 500 euro stagevergoeding per maand krijgt? Think again, de gemiddelde stagiair bij Facebook in Amerika krijgt zo’n 8.000 dollar per maand. En een simpele rekensom leert dat die vergoeding neerkomt op zo’n 96.000 dollar op jaarbasis. Dit blijkt uit een peiling van Glassdoor, zo schrijft RTL Z.

Alles erop en eraan

Een hoge vergoeding is niet het enige voordeel dat een stagiair bij Facebook heeft. Zo zouden ze niet voor hun eigen ontbijt hoeven zorgen en ook gratis diners zijn niet te gek. Alsof dat nog niet genoeg is, zouden ze ook weleens gratis huisvesting aangeboden hebben gekregen en weekendjes weg mogen op kosten van de baas.

Het Amerikaanse Facebook is niet het enige bedrijf dat vrijgevig zou zijn. Ook bij Microsoft, Amazon, Apple en Yahoo zouden de stagevergoedingen oplopen tot zo’n 6.000 dollar per maand. Er zouden wel lange werkdagen en een hoge werkdruk tegenover staan, en soms wordt er ook geen huisvesting aangeboden. Dit betekent dat de huur gewoon zelf betaald moet worden en dat is in Silicon Valley – waar de techbedrijven gevestigd zijn – niet bepaald goedkoop.

Lees ook: Facebook beëindigt het stiekem bekijken van iemands profiel

Bron: Marie Claire, Beeld: iStock