Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Drama radioduo Mattie en Wietze te zien in documentaire

Documentairemaker Hidde van Warmerdam volgde de twee op de voet, ook op het einde...

Drama radioduo Mattie en Wietze te zien in documentaire

De breuk tussen Qmusic-duo Mattie Valk en Wietze de Jager was gisteren het gesprek van de dag. De samenwerking tussen de radio-dj’s is per direct stop gezet, alleen zit Wietze nu wel zonder werk thuis. Het drama tussen de twee bleef overigens niet alleen bij de brief van Wietze, maar zal nu ook in een documentaire te zien zijn.

Ziel aan de duivel

De radio-dj liet gisteren in een openhartige brief weten diep teleurgesteld te zijn in zijn collega, met wie hij al jaren het ochtendprogramma bij Qmusic verzorgt. Met de woorden “Mattie, met jouw acties heb je niet alleen je ziel aan de duivel verkocht en veel mensen beschadigd, maar jij hebt daarmee ook hoogstpersoonlijk het radioduo Mattie & Wietze om zeep geholpen” liet Wietze duidelijk weten erg gekwetst te zijn door zijn vriend en collega.

Carrière

Nu dat Mattie heeft laten weten door te gaan bij Qmusic, voor een bedrag van 600.000 per jaar en een mooie Tesla als vervoerswagen, zit Wietze thuis bij te komen van het hele gebeuren. De radio-dj heeft dan ook nog geen idee wat er nu gaat gebeuren. "Hoe mijn carrière er nu uitziet? Ik heb werkelijk geen idee. Het interesseert je niet, want anders had je wel anders gehandeld en ook aan mijn belang gedacht".

Documentaire

Het drama tussen de twee is vandaag te zien in een documentaire van Hidde van Warmerdam, die het geniale duo jarenlang op de voet volgde. Niet alleen het abrupte einde tussen de twee zal hierin voorkomen, ook het babydrama van vorig jaar zal hierin te zien zijn.

UPDATE: Hoewel er eerder bekend werd gemaakt dat de documentaire vandaag al te zien zou zijn, zal deze waarschijnlijk pas volgend jaar worden uitgezonden.

Lees ook: Mattie reageert op heftige brief Wietze

Bron: Telegraaf Beeld: ANP