Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit is hét it-kapsel anno nu onder celebs

Als er meerdere celebs met één en hetzelfde kapsel ten tonele verschijnen, kun je verwachten dat hiermee een nieuwe trend geboren is.

Dit is hét it-kapsel anno nu onder celebs

Als er meerdere celebs met één en hetzelfde kapsel ten tonele verschijnen, kun je verwachten dat hiermee een nieuwe trend geboren is. Bella Hadid, Kim Kardashian en Selena Gomez kwamen maandag alle drie met een lange bob – ook wel lob – naar het jaarlijkse Met Gala. Loopt straks iedereen met een bob op schouderlengte rond?

Lob

GVA ging het gesprek aan met de Belgische kapper Jochen Vanhoudt over de steeds terugkerende coupe. “Dit kapsel wordt vaak aangevraagd door vrouwen met lang haar die eens wat anders willen”, legt hij uit. “Het is een coupe met een makkelijke lengte om opnieuw te laten groeien. Staat kort haar je beter, dan is een lange lob een minder goede keuze.”

Volgens de kapper is de lob een terugkerende trend, maar wel altijd net iets anders. “Vorig jaar was de lengte al populair, maar zaten er beach waves in. Nu is het weer heel strak.” Zowel mensen met dik als dun haar zouden de coupe kunnen hebben, onder één voorwaarde: “Ik zou aanraden om het te stylen. Dus brushen, gladstrijken met de platte tang of er beach waves in te maken. Het is geen makkelijk kapsel dat je zomaar aan de lucht kan drogen, dan ziet het er slordig uit. Ik denk dat als het weer mooier weer wordt, dat we de variant met beach waves weer vaker gaan zien, maar dat vrouwen het weer glad maken voor een avond uit. Op dat vlak is het een veelzijdig kapsel.”

Lees ook:

Bron: Marie Claire, Beeld: Instagram, iStockphoto