Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Monica Geuze ambieert geen tv-carrière om het geld

De succesvolle vlogger weet als ondernemer goed wat ze wil, maar vooral ook wat ze absoluut niet wil.

Monica Geuze ambieert geen tv-carrière om het geld

Ze heeft een succesvol YouTube-kanaal, werkte elk weekend door heel Nederland als dj en had vorige week haar eigen boeklancering. Het moge duidelijk zijn, Monica Geuze heeft het allemaal. Toch ambieert de 22-jarige geen tv-carrière. “Ik ga het niet alleen doen om op tv te komen”.

Inkomsten

De succesvolle vlogger weet als ondernemer goed wat ze wil, maar vooral ook wat ze absoluut niet wil. Monica heeft met haar YouTube-kanaal een aardig bereik opgebouwd, wat haar ook qua inkomsten geen windeieren heeft gelegd. De brunette zal haar goed betaalde baan dan ook niet zo snel inruilen voor iets wat minder in het laatje brengt.

Moneymaker

“Ik ga niet ontkennen dat ik gefocust ben op geld verdienen. Als ik meer kan verdienen met mijn YouTube-kanaal dan met tv-werk waarvoor ik ook nog tientallen draaidagen heb, maak ik liever video’s in mijn woonkamer. De kans is vrij aanwezig dat ik zo ook nog eens meer mensen bereik”, vertelt de influencer openhartig.

DJ

Hoewel haar carrière als dj een groot deel van haar inkomsten was, besloot ze hier enige tijd geleden mee te stoppen. "Het interesseerde de mensen geen bal wat ik draaide. Dan komt echt de puber in mij naar boven: als het jullie niks boeit, dan mij ook niet. Ging ik kutmuziek draaien". Uiteindelijk besloot ze op advies van haar manager te stoppen met haar werk als dj. "Er viel een grote inkomstenbron weg, maar dat vind ik niet erg".

Stilzitten doet Monica overigens niet. Ze is nog steeds fanatiek aan het vloggen, al kondigde ze in de vlog van gisteren even een break te nemen door alle hectiek rondom haar boek 'My Way'. "Het is f*cking veel werk, je schrijft niet even een boek in een paar dagen. Dat heb ik, door eigen naïviteit, onderschat", aldus Monica.

Lees ook: Grazia in gesprek met Monica Geuze over haar eerste boek

Bron: RTL Beeld: ANP