Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Is kurkuma hét nieuwe beautyproduct?

Kurkuma is zo’n ingrediënt dat niet alleen in de keuken gebruikt wordt, maar ook wordt toegepast in de beautywereld.

Is kurkuma hét nieuwe beautyproduct?

Kurkuma is zo’n ingrediënt dat niet alleen in de keuken gebruikt wordt, maar ook wordt toegepast in de beautywereld. Toen beautyblogger Sadia Slayy begon met het bleken van haar tanden met de gele specerij en het ook op haar gezicht begon te smeren, volgden vele fans en nam de ‘trend’ Instagram over. Volgens Sadia zouden donkere spots op je gezicht verleden tijd zijn dankzij kurkuma en ook zouden je tanden er witter door worden.

Kurkuma

Maar werkt het wel echt? Volgens huidexpert Andy Millward zou het wel degelijk een werkend beautyproduct zijn. “Kurkuma heeft vele voordelen voor de huid en er zijn meerdere wetenschappelijke onderzoeken die dat bevestigen”, legt hij uit aan Metro UK. “Het kan helpen tegen ontstekingen.” Omdat het zo veel voordelen heeft, gebruikt Andy ook producten op basis van kurkuma. Deze zouden goed helpen tegen acne. “Een van de werkingen van kurkuma is dat het werkt tegen de bacterie die acne veroorzaakt.” En het zou niet alleen werken tegen acne, maar ook om de huid lichter te maken. Het zou namelijk de pigmentproductie verminderen; het is naar verluidt een natuurlijk product die de huid stralend houdt en donkere plekken tegengaat.

Volgens Andy zou er echter wel een verschil zijn tussen producten gebaseerd op kurkuma en pure kurkuma. In onderzoeken en kurkuma based producten wordt vaak alleen een bepaald bestanddeel van kurkuma gebruikt en dat is wetenschappelijk bewezen als beautyproduct voor je huid, en dat bestanddeel zit voornamelijk in wilde kurkuma. “Er is dus geen garantie dat gewone kurkuma die je in de supermarkt koopt precies hetzelfde effect heeft.”

Lees ook:

Bron: Metro UK | Beeld: iStock