Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Kerngezonde tiener overleden na te veel cafeïne

De 16-jarige Davis Cripe uit de Amerikaanse staat South Carolina is vorige maand overleden aan de gevolgen van een teveel aan cafeïne.

Kerngezonde tiener overleden na te veel cafeïne

De 16-jarige Davis Cripe uit de Amerikaanse staat South Carolina is vorige maand overleden aan de gevolgen van een teveel aan cafeïne. Hij kreeg hartritmestoornissen toen hij op school binnen twee uur drie energiedrankjes had gedronken. Even later begaf zijn hart het. De woordvoerder van de familie wil nu anderen waarschuwen: “Hij was kerngezond. Dit kan iedereen overkomen, dus kijk uit”.

Waarschuwing

Gary Watts, woordvoerder van de familie, laat aan nieuwszender NBC weten: “Het is niet mijn bedoeling om Mountain Dew (cafeïne-houdende frisdrank) aan te vallen, of lattés, of energiedrankjes. Maar we willen mensen laten begrijpen dat deze drankjes, met deze hoeveelheden cafeïne, dat dat vergaande gevolgen kan hebben.”

Kerngezond

Volgens de plaatselijke politie is een andere doodsoorzaak uitgesloten. Dit omdat de 16-jarige student geen hartproblemen had en verder kerngezond was. Volgens de lijkschouwer kon zijn lichaam de hoeveelheid cafeïne gewoon niet aan.

Bron: AD, Happy in Shape Beeld: iStock