Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Meest getatoeëerde vrouw van de wereld: "Ik vind mijn gezicht wel te druk"

“Ik probeer elk plekje van mijn lijf te versieren met inkt, maar de laatste tijd vind ik mijn gezicht eigenlijk iets te druk worden”, vertelt ze aan Vice. 

Meest getatoeëerde vrouw van de wereld: "Ik vind mijn gezicht wel te druk"

Waar sommigen twee keer moeten nadenken over het vereeuwigen van een plaatje op hun lichaam, denkt Lidia Reyes daar heel anders over. Zij heeft namelijk maar één missie in het leven en dat is de meest getatoeëerde vrouw ter wereld worden. “Ik probeer elk plekje van mijn lijf te versieren met inkt, maar de laatste tijd vind ik mijn gezicht eigenlijk iets te druk worden”, vertelt ze aan Vice.

Verwijderen

Zeventien jaar geleden, op 15-jarige leeftijd, stapte ze voor het eerst in de tattooshop in en liet ze een vogelspin op haar schouders vereeuwigen. Inmiddels zit ze onder de tattoos en heeft ze zelfs meerdere titels in de wacht gesleept, waaronder meest getatoeëerde vrouw van Spanje in 2014. Nu probeert ze het wereldrecord te verbreken. In gesprek met Vice laat ze echter weten dat ze eigenlijk een paar tatoeages wilde laten verwijderen, die op haar gezicht bijvoorbeeld.

“Ik heb het gevoel dat mijn gezicht overvol raakt. Ik wil ze niet allemaal laten verwijderen, maar wel een paar, ten minste. Ik wil liever tatoeages op andere plekken. Een paar tatoeages die op mijn gezicht zitten heb ik ongeveer een jaar geleden laten zetten in Zwitserland. Daar heb ik ook mijn oogballen laten doen”, aldus Reyes.

Taboe

Niet iedereen is echter gecharmeerd van Lidia’s looks. “Er wordt vaak naar me gekeken, en mensen hebben een oordeel over me. Je zou denken dat tatoeages inmiddels geen taboe meer zijn - dat is niet zo. Maar sinds ik actief ben op social media merk ik dat er ook een hoop mensen zijn die het bewonderen. Ik deel al mijn avonturen, en volgers reageren daar positief op. Maar ik heb ook wel een paar keer doodsbedreigingen gehad. Af en toe komen er mensen op me af om te vragen of ze met me op de foto mogen, en vervolgens pakken ze mijn tas af. Terwijl ik alleen maar wat inkt op mijn gezicht heb.”

Benieuwd naar de foto’s van Lidia? Je ziet ze HIER!

Bron: Vice, Beeld: iStockphoto, Instagram