Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Bewezen: Waarom knappe mensen vaak single zijn

Aha!

Bewezen: Waarom knappe mensen vaak single zijn

Op elk potje past een deksel, althans dat zeggen ze. Ondertussen blijf jij jezelf afvragen waarom je nog steeds single bent, maar daar komt nu een einde aan. De reden is namelijk heel simpel; je bent gewoon té knap.

Ideaalbeeld

Uit een studie van Harvard bleek namelijk dat mensen die fysiek aantrekkelijk zijn, niet heel erg succesvol zijn relaties op de lange termijn. Hier zijn een aantal redenen voor, waaronder de ‘het gras is groener aan de overkant’-mentaliteit. We groeien vaak op met een ideaalbeeld waar een man aan moet voldoen, waardoor er vaak gedacht wordt dat er altijd wel iets beters is.

Spontaan

Oftewel, wanneer je te veel keuze hebt, is dit niet bepaald gunstig voor de duur van een relatie. Maar alleen is ook maar zo alleen, dus mocht je toch graag een relatie willen dan zijn er een aantal dingen waar je aan kunt denken. Heb je een ideaalbeeld van een man die wel heel nauwkeurig is? Laat het los! Er is niet leukers dan spontaan iemand ontmoeten, ook al denk je dat diegene misschien niet jouw type is. Laat het op je afkomen en dan komt het uiteindelijk vast goed.

Lees ook: Onderzoek: Knappe mensen gaan eerder vreemd

Bron: Cosmopolitan Australia Beeld: iStock