Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dít is de beste manier om buikvet te verliezen

Heel leuk, die zomer op komst, maar dat betekent ook dat die summer body dichterbij komt.

Dít is de beste manier om buikvet te verliezen

Heel leuk, die zomer op komst, maar dat betekent ook dat de deadline voor die summer body steeds dichterbij komt. Zie jij ook dat buikje maar niet kleiner worden? Grote kans dat dit ligt aan de intensiteit van je oefeningen, zo schrijft Happy in Shape.

Research

Dit is gebleken uit een onderzoek gepubliceerd in Journal of Sports and Medicine. Voor dit onderzoek is onderzocht hoe je buikvet het snelst kunt verbranden en hoge intensiteit intervaltrainingen (HIIT) zijn het antwoord. Met dit soort work-outs verlies je sneller vet dan met cardio- of krachtoefeningen. Voor het onderzoek werden verschillende groepen getest. De HIIT-groep verloor het meeste gewicht én het meeste vet rondom de buik.

HIIT

Sinds een paar jaar zijn HIIT-trainingen onwijs populair onder alle fit- girls en boys. Met deze trainingen train je - zoals de naam al zegt - intensiever: dus korter en sneller. Je doet intensieve oefeningen gevolgd door een rustperiode en dit herhaal je een aantal keer. Volgens de onderzoekers zorgt het verschil in intensiteit en hartslag voor een optimaal effect, met name voor je buik dus.

Lees ook: De plek op je lichaam waar je dik wordt, zegt veel over de oorzaak

Bron: Happy in Shape, Beeld: iStock