Deze fout maken we állemaal tijdens het eten

Hoe vaak zit jij tijdens het avondeten nog echt aan de eettafel zónder je telefoon en zónder dat de televisie aanstaat?

Lees ook

Hoe vaak zit jij tijdens het avondeten nog echt aan de eettafel zónder je telefoon en zónder dat de televisie aanstaat? Precies, waarschijnlijk veel te weinig en lang niet meer iedere avond. Maar het is oppassen geblazen, want zoals al vaker bewezen zorgt afleiding ervoor dat je aankomt. Maar wist je ook dat bewust eten je kan helpen met afvallen?

Mindful

Onderzoekers van de Amerikaanse North Carolina State University wisten te bewijzen dat je niet alleen in balans blijft als je bewust met je eten bezig bent, maar dat je er ook nog eens van afvalt. Volgens hen zou je je zelfs niet moeten focussen op diëten als je wil afvallen; mindful eten zou al grote verschillen kunnen maken. Met deze conclusies op zak heeft het onderzoeksteam een afvalprogramma ontwikkeld dat vijftien weken duurt en je twee kilo in gewicht zou laten verliezen. Ook hier werd natuurlijk onderzoek naar gedaan en hieruit bleek dat het verloren gewicht na zes maanden niet terug was gekomen. “Bewust eten betekent dat je eet zonder enige vorm van afleiding”, legt onderzoeker Carolyn Dunn uit. “Kijk geen televisie, speel geen spelletjes tijdens het eten en eet niet achter je bureau.”

Snacks zou je volgens Carolyn niet hoeven laten staan, maar je zou er maar twee happen van moeten nemen. “Stel, je wil een calorierijke snack als chocolademousse eten. Neem dan twee happen, focus je hierop en zo haal je er maximaal plezier uit. Uit een eerder onderzoek blijkt namelijk dat de eerste twee happen worden geassocieerd met het meeste genot. En de rest eet je dan op een ander moment op.”

Bron: GVA, Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook