Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Grazia's festivaltips

Grazia selecteert de leukste festivals.

Grazia's festivaltips

Nog niks gepland dit jaar, maar wil je wel graag een festival pakken? Grazia tipt de leukste festivals voor jou. Dit is er te doen deze zomer en dat wil jij niet missen.

Lentekabinet

Voor de zesde keer op rij is het Lente Kabinet festival in aantocht. Een festival met al jouw favoriete genres en stijlen. Van disco en house tot aan electronica en techno. Ook qua kunst en cultuur is hier genoeg te bleven. Voor meer info klik hier.

Waar: Twiske, Amsterdam

Wanneer: 27 mei 2017

Open Air

Na zes jaar op rij uitverkocht te zijn, komt er uiteraard ook dit jaar een Amsterdam Open Air festival met een te gekke line-up. Denk aan Ronnie Flex en vanouds genieten met Girls Love DJs! Fun fact: De Nederlandse DJ/Producer Girls Love DJs heeft eerder dit jaar getekend bij Spinnin Records, waarmee er een nieuw tijdperk aanbreekt in de carrière van Rob Black. En bij een nieuw tijdperk, hoort ongetwijfeld een nieuwe plaat. Zijn debuut release Dynamite staat bij ons op de redactie op repeat en luidt het festivalseizoen feilloos in. Voor meer info klik hier.

Waar: Amsterdam, Gaasperpark

Wanneer: 3 & 4 juni 2017

Mystic Garden

Het volgende festival op de planning is Mystic Gardan. De naam zegt het misschien al. Het dancefestival bestaat uit sprookjesachtige acts en betoverende muziekoptredens van verschillende artiesten. De line up bestaat onder andere uit Alex Niggemann. Voor meer info klik hier.

Waar: Amsterdam, Sloterpark

Wanneer: 17 juni 2017

Awakenings

Awakenings is het grootste technofestival van Nederland. Houd jij van technofeestjes? Dan mag je dit niet missen. Voor meer info klik hier.

Waar: Spaarnwoude

Wanneer: 24 & 25 juni 2017

Nomads

Aankomend festival bestaat Nomads festival 5 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. "You never walk alone, so let's dance together". Voor meer info klik hier.

Waar: Amsterdam, Sportpark Riekerhaven

Wanneer: 24 juni 2017

Buiten Westen

Buiten Westen festival is niet zoals alle andere festivals. Uiteraard draait het ook hier om goede muziek en er een feestje van maken, maar het is ook een verbond tussen allerlei verschillende typen mensen. Het is ook een plek waar ruimte is voor onder andere kunst en poëzie. Voor meer info klik hier.

Waar: Amsterdam, Ouderkerkplas

Wanneer: 15 juli 2017

Welcome to the Future

Na tien succesvolle jaren is het tijd voor de 11e editie van het Welcome To The Future festival. Met maar liefst acht stages met verschillende groottes en de grootste namen uit de underground house en techno scene. Voor meer info klik hier.

Waar: Amsterdam, Twiske

Wanneer: 22 juli 2017

Milkshake

Het Milshake festival is volgens henzelf een festival voor ALLE mooie mensen: A place for boys, who love girls, who love girls, who love boys, who love boys. Voor meer info klik hier.

Waar: Amsterdam, Westerpark

Wanneer: 29 & 30 juli 2017

Loveland

Aan het meer van Sloterpark vind je in augustus Loveland festival. Op zes verschillende podia vind je hier de beste dj's en verassende live acts uit zowel binnen- en buitenland. De line-up bestaat onder andere uit Adam Beyer. Voor meer info klik hier.

Waar: Amsterdam, Sloterpark

Wanneer: 12 augustus 2017

Appelsap

Een festival waar lekker veel Hip-Hop en R&B gedraaid wordt kom je niet snel tegen. Maar op Appelsap kun je lekker losgaan op die genres. En dit jaar is er niemand minder dan de persoon achter de hit 'Lollipop' Lil-Wayne aanwezig. De line-up bestaat voor de rest onder anderen uit Bokoesam en Fresku. Voor meer info klik hier.

Waar: Amsterdam, Flevopark

Wanneer: 12 augustus 2017

STRAF_WERK

De eerste artiesten die STRAF_WERK bekend heeft gemaakt zijn DJ Ame, Hot Since 82, Maya Jane Coles, Todd Terje en Adriatique. De internationale artiesten en Nederlandse muzikanten volgen nog en zullen de zes podia vullen. Voor meer info klik hier.

Waar: Blijburg aan Zee

Wanneer: 19 augustus 2017

Latin Village

Begin je dansmoves maar alvast te oefenen, want de twaalfde editie van LatinVillage Festival 2017 vindt in augustus plaats in Spaarnwoude. Dit jaar breiden ze met één stage uit, in plaats van tien stages zijn het er nu elf met meer dan 150 artiesten. Voor ieder wat wils dus! Voor meer info klik hier.

Waar: Velsen, Recreatiegebied Spaarnwoude

Wanneer: 20 augustus 2017

Lowlands

Lowlands is al jaren een van de meest populaire muziekfestivals. Het driedaags muziekfestival wordt sinds 1993 jaarlijks gehouden in Nederland en staat binnenkort weer voor de deur! Voor meer info klik hier.

Waar: Nederland, Biddinghuizen

Wanneer: 18, 19 & 20 augustus.

Mysteryland

Mysteryland is een dancefeest dat sinds het jaar 1993 in Nederland wordt georganiseerd. Het motto van dit festival is: "Yesterday is history. Today is a gift". De line-up bestaat uit onder anderen uit Yellow Claw. Voor meer info klik hier.

Waar: Haarlemmermeer

Wanneer: 26 & 27 augustus 2017

Into The Woods

Into The Woods festival is nu al volledig uitverkocht, maar mocht je toch een kaartje via via kunnen bemachtigen dan moet je dat niet laten schieten. Een sprookjesachtig festival midden in het Amersfoortse bos. Voor meer info klik hier.

Waar: Amersfoort

Wanneer: 8 & 9 september 2017