Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zó voorkom je zweetplekken als het warm is

Lees mee!

Zó voorkom je zweetplekken als het warm is

Sandaaltjes, rokjes, zonnebrillen… Alles mag uit de kast, want deze week wordt het zomerweer. Eén nadeel: we zweten sneller. Niet erg fijn als je een shirtje aan hebt, waarin je die vlekken metéén ziet. Grazia heeft een aantal tips voor je op een rij gezet.

Anti-zweet tips

1. Kies de juiste kleuren. Lichtgekleurde kledingstukken zoals grijs en wit zijn the worst als je niet wilt dat je transpiratieplekken opvallen. Ga bijvoorbeeld voor kleuren als bruin, zwart en donkerblauw. Dan valt het zweten minder op.

2. Printjes en patronen zijn de beste camouflage! Zweet? Waar?

3. Lage armsgaten. Om vlekken te voorkomen, kun je kiezen voor jurken of topjes met grote armsgaten. Zoals op dit kiekje.

4. Cuts-outs. Ook in de kast: jurken met cut-outs, voor extra ventilatie.

5. Geen hoed. Bij warm (zweet)weer is het dragen van een hoed een no-go. De meeste lichaamswarmte verlies je via het hoofd, dus door dat leuke baseball-petje op te zetten, raak je alleen maar meer oververhit.

6. Kies de juiste stoffen. Stoffen als katoen en linnen nemen vocht op, waar zijde zweetplekken juist extra zichtbaar maakt. Open breisels zijn ook fijn op sweaty days, lekker luchtig.

7. Mijd een jasje. Heb je een zakelijke meeting welke een colbertje vereist? Gooi - in plaats van deze aan te trekken - ’m nonchalant over je schouders.

8. Laat je voeten ademen. Draag schoenen waar je tenen uitpiepen, zoals sandaaltjes. Zo krijgen je voeten lucht bij warm weer. Vermijd in ieder geval het dragen van plastic schoenen.

9. Azijn.Tot slot nog een huishoudelijke tip: houd een watje met azijn onder je oksel. Het vermindert de productie van bacteriën. Handig en zo gepiept!

Wil je toch dat strakke grijze shirtje aan zónder dat je binnen no-time zweetplekken ziet? Probeer dan okselpads. Deze ovaalvormige schijfjes plak je aan de binnenkant van je T-shirt of blouse onder je oksels. In het begin voelt het misschien een beetje gek, maar van natte vlekken onder je oksels heb je gegarandeerd geen last meer.