Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Chloë Grace Moretz flink onder vuur door nieuwe Sneeuwwitje film

Als je een kinderfilm maakt, is het de bedoeling dat je ze een goede en leerzame boodschap meegeeft. Althans, dat zou je denken.

Chloë Grace Moretz flink onder vuur door nieuwe Sneeuwwitje film

Als je een kinderfilm maakt, is het de bedoeling dat je ze een goede en leerzame boodschap meegeeft. Althans, dat zou je denken. De nieuwste animatiefilm van Locus Creative Studios is een parodie op Sneeuwwitje en draagt de naam Red Shoes & The 7 Dwarfs. Kort samengevat gaat de film over zeven prinsessen die zijn veranderd in dwergen. Zij moeten de rode schoenen van Sneeuwwitje zoeken, omdat zij zonder haar schoenen verandert van een "mooie" slanke vrouw in een "lelijke" dikke vrouw.

Ophef

De film doet enorm veel stof opwaaien. Want waarom moeten volle vrouwen gelijk lelijk zijn volgens de filmmakers? Wij waren niet de enige die ons dit afvroegen, want ook plus-size-model Tess Holliday geeft de filmmakers én (stem)actrice Chloë Grace Moretz er flink van langs. Zij vroeg zich af of het normaal is om jonge kinderen in een film aan te leren dat dikke vrouwen per definitie lelijk zijn. Ze plaatste een tweet en ging daarmee viral. Ze kreeg er honderden reacties op van mensen die het totaal met haar eens waren. Bekijk de tweet hieronder.

Reactie Chloë Grace Moretz

De actrice, die de belangrijkste stem in de film heeft ingesproken, was zich blijkbaar van geen kwaad bewust toen ze aan de film begon. Zij dacht, naar eigen zeggen, dat het om een hele mooie film ging. Na alle ophef heeft ook zij besloten om haar kant van het verhaal op Twitter te delen. Bekijk haar weerwoord hieronder, net als de trailer van de film.

Bron: Happy in Shape, Beeld: Getty, Twitter, Youtube