Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Bewezen: Een Victoria's Secret body is echt haalbaar

En wel zo!

Bewezen: Een Victoria's Secret body is echt haalbaar

Is een killer body als de Victoria's Secret modellen voor iedereen haalbaar? Fitness blogger Poppy Cross vroeg het zich af en gooide het roer rigoureus om: zij ging zich vier maanden lang aan het fitness- en eetregime van de Angels houden. Dit deed ze natuurlijk niet alleen, want ze kreeg hulp van personal trainer Dan Roberts en voedingsdeskundige Dr. Charles Passler, die allebei de Angels ondersteunen in aanloop naar de jaarlijkse modeshow.

Eisen

Om als model in aanmerking te komen voor Victoria's Secret zijn er, naast het hebben van een leuk koppie, twee vereisten: je moet 1,75 meter lang zijn en een taille van 61 cm hebben. Kortom: de genetisch gezegende vrouw mag door naar de volgende ronde. Toch ben je er dan nog niet, want zoals Alessandra Ambrosio ooit zei: "Als Angel train je als een atleet. Je hele manier van denken, je hele manier van doen, alles staat in het teken van het perfecte lichaam voor de catwalkshow en fotoshoots." Dus begon fitgirl Poppy met goede moed aan haar becoming an Angel-plan. Aan de start was ze al in goede vorm: ze voldoet aan de lengte (1,75 m) had een taille van 66 cm. haar vetpercentage bedroeg 22% (bij fitte vrouwen ligt het gemiddelde vetpercentage tussen de 21% en 24%) en voor een Angel mag dit maximaal 18% zijn. Daar moest dus wat vanaf....

Trainen

Poppy vertelt: "Trainen met gewichten is dé oplossing voor een afgetraind lichaam en dus ging ik samen met Dan vier keer per week trainen, plus daarnaast nog oefeningen die ik thuis moest doen. In totaal trainde ik zes of zeven dagen per week, met hier en daar twee sessies per dag. Na één maand zat ik er volledig doorheen, mentaal én fysiek. In de tweede maand kon ik het sporten langer volhouden zonder moe te worden en in de derde maand kon ik 72 kilo - zwaarder dan mijn eigen lichaam - tillen.

Dieet

"Voor mijn dieet vreesde ik het ergste, want in aanloop naar de modeshow mogen de modellen alleen maar vloeibare voeding en niet meer dan 1000 calorieën per dag (voor vrouwen is 1.500 - 2.000 per dag normaal). Gelukkig hoefde ik niet aan de vloeibare voeding, maar waren mijn maaltijden beperkt tot rundvlees, kip, ei of vis. Ik stond versteld van alle poeders, pillen en voedingssupplementen die Dr. Passler me gaf. Langzaam begon ik te begrijpen waarom de Angels zoveel verdienen, want die pillen alleen al kostte me een fortuin."

Resultaat

Na vier maanden afzien met dagelijkse trainingen, een heel streng dieet en tal van voedingssupplementen lukte het Poppy om - op papier - aan alle eisen te voldoen. Haar gewicht, 59,3 kilo, bleef hetzelfde. Terwijl haar vetpercentage daalde van 22 % naar 17%. In haar taille verloor ze 5 cm(!) en haar cup werd één maat kleiner. Ze vertelt: "Ik ben trots op mezelf dat ik het heb bereikt, zonder hulp van professionals was het me nóóit gelukt." Lees het volledige artikel, inclusief voor- en na foto's hier.

Lees ook: Zo denken de Victoria's Secret Angels over hun eigen lichaam

Bron: Daily Mail