Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Het eetdagboek van actrice Judith Noyons

Maar wat vind de voedingsdeskundige ervan?

Het eetdagboek van actrice Judith Noyons

Actrice Judith Noyons is nu te zien in het tweede seizoen van Nieuwe Tijden op Videoland. Voor Grazia hield ze haar eetdagboek bij.

LENGTE: 1.67 M

GEWICHT: 55KG

KLEDINGMAAT: 36

MAANDAG

Ik moet deze week bijna elke dag vroeg draaien. Om half zes neem ik een shake met boerenkool, selderie en mango. Na de make-up ontbijt ik met twee roggeboterhammen met pinda- kaas en hummus. Lunch: linzensalade met kappertjes, kikkererwten, en rogge/speltmacaroni. Om vier uur drie rijstwafels met avocado en een mandarijn. ’s Avonds maak ik een groentelasagne en drink ik thee.

DINSDAG

Ik begin met een shake van venkel, komkommer en ananas, om acht uur twee speltboterhammen met kaas. Om elf uur een krentenbol en als lunch een broodje met geitenkaas, twee tomaten en wat watermeloen. Op de terugweg van de draaidag haal ik twee garnalenkroketjes. Om zes uur heb ik weer trek en eet ik wat van de overgebleven lasagne. Om acht uur maak ik een grote salade met feta, avocado, tomaat, haricot verts, en een ei. Als toetje twee slagroomsoesjes.

WOENSDAG

Weer een shake, nu met spinazie, banaan en puur cranberrysap. Ontbijt: een volkorenboterham met kaas en een gekookt ei plus een cappuccino. Ik lunch in de kantine van Endemol: macaroni bolognese. Tussendoor een cracker met brie. ’s Avonds is het date night met mijn vriend. We nemen een hamburger met friet bij ons lieve- lingscafé en later nog een ginger beer.

DONDERDAG

Een shake van de restjes spinazie, mango en selderie. Dan twee desemboterhammen met kaas. Om half twaalf een bruin broodje met gerookte kip en extra groente. Lunch: yoghurt met granola. ’s Avonds salade caprese met een desemstokbroodje en wilde zalm met groene bladsla en kappertjes. Een alcoholvrij biertje erbij en ’s avonds nog een kamillethee.

VRIJDAG

‘s Ochtends een shake met rode bieten, peer en citoensap. Mijn vriend haalt een croissantje en daar eet ik twee gekookte eitjes bij. Bij een bespreking over de nieuwe theatervoorstelling The Family drink ik twee cappuccino’s. Ik lunch met linzensoep en speltbrood. Later nog een bruin pistoletje met kaas en sla en een stukje chocola met noten. Thuis smeer ik nog een desemboterham met kaas. Mijn vriend kookt: pasta, bio- logische kip en veel groente.

ZATERDAG

Zaterdagochtend is heilig: krantje, croissantjes, verse jus, goede koffie, biologische ham en mooie boerenkaas. In de middag een bakje kwark met een paar walnoten en

honing en een boterham met hummus. Op het terras drink ik een ginger ale en neem ik twee bitterballen. ’s Avonds eten we biologische soep met desemstokbrood en salade en zet ik een grote kaasplank op tafel. Ik neem wat brie, wat brood en veel sla. Even later heb ik zo’n honger dat ik nog wat tortellini eet. Later nog twee spa rood en twee blokjes kaas.

ZONDAG

‘s Ochtends twee speltpannen- koeken met banaan en framboos. Ik drink zwarte koffie en verse jus. Na een uur neem ik een half broodje met kaas en een gekookt eitje. Bij de lunch deel ik een bagel met avocado, kip, gegrilde groente en mayonaise met mijn beste vriend. Ik drink groene thee en later nog een cappuccino. ’s Avonds komen er vrienden eten en halen we lekkere dips met rozemarijnbrood bij de traiteur. Daarna pasta puttanesca met pasta van durumdeeg. Als toetje aardbeien met slagroom.

Hoe gezond eet zij?

Healthcoach Kathelijn van Dongen (natuurlijkbijkaat.nl): “De eerste gedachte die in me opkomt is: Judith zal wel veel sporten, want ze eet best veel. De week begint gezond: lekker veel peulvruchten, deze zijn in combinatie met granen een goede vleesvervanger. Later in de week zie ik croissants, snacks en slagroomsoesjes. Vervang deze door producten met meer voedingswaarde: een salade in plaats van een hamburger met friet, fruit als toetje en je kunt ongezouten noten meenemen voor onderweg. Je zult merken dat je energie verbetert en je meer uit je leven haalt, wat jij met je drukke bestaan vast goed kunt gebruiken.”

Reactie Judith: “Ik kan inderdaad veel eten zonder er veel voor te doen of laten, dat is heel fijn. Ik ga letten op de snacks tussendoor, maar mijn croissantje in het weekend laat ik niet gaan, hoor. In tijden van de quinoa/havermout- dictatuur wil ik vooral niet vergeten te genieten!”