Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Nieuwe ontwikkeling in doodsoorzaak John Wijdenbosch

Tragisch nieuws uit BN’erland; acteur John Wijdenbosch, zijn vrouw en hun 4-jarige dochter zijn twee weken geleden verongelukt.

Nieuwe ontwikkeling in doodsoorzaak John Wijdenbosch

Acteur John Wijdenbosch, zijn vrouw en hun 4-jarige dochter zijn twee weken geleden verongelukt. De auto van het gezin kwam in het water langs de snelweg terecht, zo liet De Telegraaf toentertijd weten. Volgens de Verkeersinformatiedienst zou de auto ook meermaals over de kop zijn geslagen voordat het voertuig in het water belandde. Brandweerduikers hebben de auto uit het water gehaald, maar konden niets meer voor het gezin betekenen. Ook de opgeroepen traumahelikopter kwam te laat.

Onderzoek

De politie heeft het onderzoek inmiddels afgerond naar het tragische ongeluk. Volgens de politie kwamen Wijdenbosch en zijn gezin om bij een “noodlottig ongeval”, waarbij niets strafbaars is gebeurd. De politie deed onder meer onderzoek naar de technische staat van de auto en zocht uit of er alcohol in het spel was, meldt Omroep Flevoland. Een voorbijganger zag de auto een dag later in het water liggen. Hulpdiensten hebben de drie dode slachtoffers uit het water gehaald.

De 44-jarige acteur was onder meer bekend van de film Costa!, Fort Alpha en Shouf Shouf. Veel bekende Nederlanders hebben op social media gereageerd op het overlijden van Wijdenbosch. Tatum Dagelet speelde met Wijdenbosch in Fort Alpha, waarmee hij in 1996 debuteerde op de Nederlandse televisie. "Wat een intens verdrietig nieuws.. Zo'n leuke tijd beleefd met John Wijdenbosch.. Mijn hart gaat uit naar de familie", schrijft de actrice op Instagram.

Bron: Shownieuws, Beeld: ANP