Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Adele schiet slachtoffers in Londen te hulp

De zangeres wilde meer doen dan alleen maar geld geven.

Adele schiet slachtoffers in Londen te hulp

Na meerdere aanslagen die de afgelopen tijd in Londen plaatsvonden, kwam de stad begin deze week weer om verdrietige redenen in het nieuws. Een groot flatgebouw in de Grenfell Tower kwam afgelopen dinsdagnacht volledig in brand te staan, waardoor er grote paniek uitbrak. Zangeres Adele, die geboren en getogen is in de stad, bracht gister een bezoek aan het flatgebouw, waar ze zichtbaar aangedaan was.

Steun

Hoewel het aantal doden op dit moment op 12 staat, zouden dit er inmiddels al veel meer zijn. De brand heeft zichtbaar een diepe indruk achtergelaten, want naast Adele's steun, zijn er ook al meerdere sites opgezet om geld in te zamelen voor de slachtoffers. Toch zou de zangeres de slachtoffers niet alleen met geld willen steunen, waardoor ze besloot om naar de Grenfell Tower toe te gaan. Volgens omstanders was de Britse zichtbaar aangedaan, maar was ze er vooral om de slachtoffers een hart onder de riem te steken. Een van de omstanders laat via Twitter weten dat Adele vooral veel slachtoffers knuffelde en troostte.

Hulp

De Grammy-winnares is overigens niet de enige die diep onder de indruk is van de gebeurtenissen in haar geboortestad. Ook Rita Ora liet via social media weten geschokt te zijn. "Mijn gedachten en gebeden gaan uit naar alle slachtoffers. Ik heb er vroeger veel tijd doorgebracht en wil dan ook alles doen om te helpen". Hoe de brand precies is ontstaan is nog niet bekend, toch gaan een talloze theorieën rond over een mogelijke oorzaak; van een gasexplosie tot een kapotte koelkast en slechte bedraging. Dat het opnieuw een diepe schok is voor de bevolking van Londen moge duidelijk zijn.

Lees ook: Meisje aanslag Londen ontsnapte aan eerdere aanslagen

Bron: Daily Mail Beeld: ANP