Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dít kleine detail op de zonnebrandcrème mag je niet missen

Is jouw dit kleine detail wel eens opgevallen?

Dít kleine detail op de zonnebrandcrème mag je niet missen

Dit weekend wordt het weer bloody hot buiten, wat betekent dat bikini's, badpakken en zwembroeken weer uit de kast worden getrokken. Grote kans dat ook jij aan het strand ligt te bakken. Wat niet mag ontbreken? Zonnebrandcrème natuurlijk. Let alleen wel op dít kleine detail.

Goed ingesmeerd

We weten allemaal hoe belangrijk het is om altijd goed ingesmeerd te zijn als de zon schijnt, zodat je niet kunt verbranden. Dit deed Sheile Gim ook, vertelt ze aan Pop Sugar.

"Ik smeerde me goed in, omdat het moest van m'n ouders. 2,5 uur later werd ik wakker na een powernap en ik was helemaal verbrand. Hoe kon ik zo verbrand zijn terwijl ik me echt goed had ingesmeerd? Om een lang verhaal kort te maken: ik kwam erachter dat de zonnebrandcrème over datum was."

Lesson learned

De vervaldatum staat vaak in kleine letters aangegeven op de fles of tube zelf. Nu is dit natuurlijk niet het eerste waar je naar kijkt. Je kijkt of de factor hoog genoeg is en je smeert erop los. Is de crème over datum? Dan heeft het geen effect meer.

Ook belangrijk: hoe lang de zonnebrand goed is na openen. Op de achterkant van de verpakking zie je een kleine potje met een getal erin staan; dit is het aantal maanden dat de crème houdbaar is na openen. Vaak is dit 12 maanden. Goed opletten dus!

Lees ook: Wat er met je huid gebeurt als je zwemt met make-up op

Bron: PopSugar, Beeld: iStock