Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Vrouw die kanker overwon valt door de mand

Dit had niemand aan zien komen!

Vrouw die kanker overwon valt door de mand

Heftig! Een Australische gezondheidsblogger werd bekend nadat ze vertelde dat ze kanker had overwonnen door een gezonde leefstijl en een speciaal dieet. Vervolgens verdiende de 25-jarige Belle Gibson een half miljoen dollar met haar kookboek en gezondheidsapp. Achteraf was niets wat het leek. Ze had alles verzonnen...

Hersentumor

Belle Gibson zou in 2009 een hersentumor hebben gehad. Ook zou ze nog maar vier maanden te leven hebben. Naar eigen zeggen genas ze zonder de traditionele therapieën. Ze zou de ziekte overwonnen hebben door haar gezonde leefstijl.

Met haar boek The Whole Pantry en haar app verdiende ze vervolgens bakken met geld. Ondertussen creëerde ze steeds meer volgers op Instagram en andere social media. Het kwam dan ook als een klap toen ze aan het blad 'The Australian Women's Weekly opbiechtte dat haar verhaal verzonnen was.

Dikke boete

Gibson riskeert nu een boete van maar liefst 1,1 miljoen dollar (omgerekend zo'n 750.000 euro). Ze heeft het publiek namelijk moedwillig voor de gek gehouden, daarbij overtrad ze zeker vijf consumentenwetten.

Lees ook: Tinder-romance eindigt in een leeg huis en gestolen auto

Bron: HLN, Beeld: Bol.com, iStock