Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

#GraziaHealthChallenge: Zo val je af zonder hongergevoel

NewFysic helpt je op weg

#GraziaHealthChallenge: Zo val je af zonder hongergevoel

De afgelopen maanden stonden geheel in het teken van de Grazia Health Challenge: twaalf redactieleden probeerden verschillende sporten en diëten uit.

Zonder honger

Grazia's Isabel ging met de juiste ondersteuning van voedings-supplementen en begeleiding bij NewFysic voor haar streefgewicht. Wat ze zo fijn vond? Dat ze geen een keer honger heeft gehad. Klinkt afvallen zonder honger jou ook als muziek in de oren? NewFysic helpt je op weg met deze tips:

1. Pas je eetpatroon aan

Ieder lichaam is uniek en heeft behoefte aan een persoonlijke aanpak om verantwoord en evenwichtig af te slanken. Daarnaast blijf je door je nieuwe healthy levensstijl ook makkelijker op gewicht en voorkom je een jojo-effect.

2. Eet voldoende

Zorg ervoor dat je vijf eetmomenten op een dag hebt. Je moet het zien als een motor die je draaiende houdt. Zo blijft je lichaam actief én ga je een hongergevoel tegen. Kies voor gezonde tussendoortjes.

3. Ontbijten!

Ontbijten is belangrijk. Het geeft energie en zet je motortje aan het werk.

4. Vermijd snelle koolhydraten

Het is belangrijk om vezelrijk te eten dus kies bijv. volkoren in plaats van witte pasta.

5. Stel je maaltijden met zorg samen

Koop dingen die gezond zijn en die je echt lekker vindt. Geniet!

6. Be prepared

Zorg dat je verschillende groenten, eieren, Griekse of magere yoghurt (0% vet), citroenen, knoflook, Calvé mayo extra light, munt, paprika- en kerriepoeder in huis hebt. Zo tover je in een handomdraai verrassende snacks op tafel, zoals een groenten plateau met frisse limoen- of Turkse yoghurtdip en volkoren melba toastjes met homemade eiersalade. Ideaal wanneer je onverwachts bezoek krijgt of naar het park gaat.

7. Drink voldoende

Wissel af met groene thee, water met bijvoorbeeld komkommer, citroen en/of munt en spa bruisend voor een sprankelende twist.

8. Variatie

Variatie is belangrijk! Verras jezelf - maar ook vrienden, familie en partner - met heerlijke, verantwoorde gerechten in no-time bereid dankzij de talrijke NewFysic recepten. En speciaal voor de zomer met een frisse en/of tropische twist.

9. Food prepping

Maak extra porties, zodat je het mee kan nemen naar je werk voor de lunch of spontaan mee kunt nemen naar het park of op de boot.

10. Gun jezelf af en toe een guilty pleasure

En geniet er dan ook van! Neem een wijntje, samen met twee glazen water. Kies een waterijsje – overigens ook makkelijk zelf te maken – als verfrissende snack. Plan een appel-dag, wanneer je het weekend bijv. minder strak aan het eetpatroon hebt gehouden. Zorg voor balans.