Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Nederlands stel ontsnapt net op tijd aan bosbrand in Portugal

Het stel is gelukkig net op tijd ontsnapt

Nederlands stel ontsnapt net op tijd aan bosbrand in Portugal

Afgelopen weekend is het midden van Portugal getroffen door grote bosbranden. De Nederlandse Liedewij Schieving (50) en Jolein Alten (40) hebben een boerderijcamping in Figueiró dos Vinhos en zaten er middenin.

Op het nippertje

Het stel wist op het nippertje te ontsnappen aan de bosbrand. Samen met hun vier honden en twee katten waren ze net op tijd weg. "Ik heb de hele nacht niet geslapen om te zien of het over zou slaan naar onze camping. Dat was eerst niet het geval, maar toen de wind draaide moesten we toch halsoverkop gaan evacueren", vertelt Liedewij.

Er waren vijf gasten aanwezig toen de brand begon, waaronder drie Nederlanders. "De brandweer heeft ons en alle gasten geëvacueerd. Twee andere gasten waren nog onderweg, maar konden door de brand niet meer bij de camping komen. Die zijn naar een hotel in de buurt gegaan."

Hun boerderijcamping, die ze al een aantal jaar runden, en hun huis zijn mogelijk wel verloren. "De kampeerboerderij hebben we in tien jaar opgebouwd. We zouden deze zomer een jubileum vieren. Alles wat we hebben, is daar. "

Slachtoffers

"Goede bekenden zijn er niet meer, het is afgrijselijk", vertelt Jolein aan het AD. "We weten inmiddels al wel dat een vriendin, de moeder van een vriendin en een oom van een vriendin dood zijn. Het is afgrijselijk."

Tot nu toe zijn er al 62 mensen overleden door de bosbranden. Er wordt gevreesd dat dit aantal alleen maar op zal lopen. Voor alsnog wordt er van blikseminslag uitgegaan als oorzaak.

Lees ook: Adele schiet slachtoffers in Londen te hulp

Bron: LINDAnieuws, Beeld: iStock