Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Vliegtuigpassagiers geloven hun ogen niet als ze uit het raam kijken

Het zal je maar overkomen.

Vliegtuigpassagiers geloven hun ogen niet als ze uit het raam kijken

Het zal je maar overkomen dat je in het vliegtuig zit, uit het raam kijkt en een ander toestel naast je ziet vliegen. Voor de passagiers aan boord van een vlucht vanuit Spanje naar Groot-Brittannië was dat afgelopen week de realiteit. Het toestel werd een kwartier lang geschaduwd door een Frans gevechtsvliegtuig.

Bang

Sarah Hatfield zat samen met haar man Ian en hun dertienjarige dochter Emily in het vliegtuig. Volgens haar spotte iemand plots het Franse gevechtsvliegtuig en meldde hij dat aan het cabinepersoneel. “Zij moeten op hun beurt de piloten gealarmeerd hebben”, vertelt ze. Zij lieten de passagiers vervolgens weten dat ze niet bang hoefden te zijn. “Mijn man was dat wel”, aldus Sarah. “Het hielp ook niet dat heel wat passagiers uit ons vliegtuigraampje kwamen kijken. Het was gewoon zo dichtbij. Ik kon zelfs lezen wat er op de vleugels stond.”

Verklaring

Tot op heden is nog niet duidelijk wat er aan de hand was. “Wij wachten nog op een verklaring van de Franse luchtvaartautoriteiten”, klinkt het bij Jet2.

Bron: Nieuwsblad.be