Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dj-duo Firebeatz is in Nederland voor het Amsterdam Dance Event

"Toen ging het los"

Dj-duo Firebeatz is in Nederland voor het Amsterdam Dance Event

Even is het dj-duo Firebeatz in Nederland, voor een thuiswedstrijd: het Amsterdam Dance Event dat van 18 t/m 22 oktober zal plaatsvinden. "We maken overal een puinzooi van. Dus ook van ADE", aldus Tim Smulders (32) en Jurre van Doeselaar (30).

"Toen ging het los"

Tot drie maanden geleden maakten ze nog muziek bij Jurres ouders thuis. In de kelder, welteverstaan. Maar nu hebben ze een nieuwe studio in het voormalige AVRO-pand in Hilversum. Tim en Jurre ontmoetten elkaar in 2008 op de Rockacademie in Tilburg, waar Tim vandaan komt - zijn Brabantse zachte G is onmiskenbaar.

De mannen hadden dezelfde passie, house maken, en braken door in 2012, toen ze de plaat Dear New York maakten met dj Youri Schella. "Toen ging het los", zegt Tim. Ze traden op in Las Vegas en niet lang daarna werkten ze met sterren als Sander van Doorn, Swedish House Mafia en dj Tiësto. Ze stonden op podia voor duizenden mensen in Noord-Amerika en Azië.

Volle bak

Het dj-duo is nu vijf jaar ‘volle bak’ aan het touren. Ze draaien 200 shows per jaar, maken daarvoor ongeveer 230 vluchten over de hele wereld. Laatst stonden ze nog in Amerika, voor 80.000 man, op de mainstage van een festival in de woestijn. "Dat is onwerkelijk", zegt Jurre. "Sta je daar, in een soort heteluchtoven, onder de sterren, je muziek te maken."

Eigen label

Nu zijn ze in Nederland - om hun eigen label Ignite Recordings te promoten en voor ADE. "De optredens in Nederland zijn kleiner, dus veel intiemer", weet Jurre. "We hebben een eigen show waarbij we een all-nighter doen met dj’s als Curbi en Matisse. Het wordt heel vet."

Benieuwd naar het hele interview met Firebeatz? Je leest het in de nieuwe Grazia die vanaf vandaag in de winkels ligt.

Beeld: iStockphoto