Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Real life: 'Zijn jas hing nog aan de kapstok, maar mijn broer was spoorloos'

"Op een avond werd ik gebeld..."

Real life: 'Zijn jas hing nog aan de kapstok, maar mijn broer was spoorloos'

Na dertien dagen vermist te zijn geweest, is het lichaam van Anne Faber vorige week gevonden. Ook Jessica (30) heeft met deze angst geleefd. Haar broer verdween, ruim drie jaar geleden. Wij geven je alvast een sneak peek, het hele verhaal lees je in de nieuwe Grazia.

Verdwenen

"Op een avond werd ik gebeld door Merel, Marco’s vriendin. Ik kende haar nog niet zo heel goed, ze waren pas een paar maanden samen. Of ik wist waar Marco was, vroeg ze. Ze kon hem al drie dagen niet bereiken. Ik had geen idee – ik had wel vaker een paar dagen geen contact met mijn broer – maar schrok wel."

"De eerste twee dagen was Merel ervan uitgegaan dat Marco wat ruimte voor zichzelf nodig had. En nog steeds twijfelde ze of ze er goed aan deed mij in te seinen. ‘Ik wil hem niet voor schut zetten, stel je voor dat hij gewoon een paar dagen weg is. Het zit me alleen niet lekker.’ Mij zat het ook niet lekker. Ik probeerde Marco te bellen, maar zijn telefoon stond uit. Ons zusje Tess had ook niets van hem gehoord."

Zorgen weggewuifd

"Ik reed naar zijn huis. Alles zat potdicht. Ik pakte de reservesleutel van Marco’s huis die hij me ooit had gegeven en ging naar binnen. Het eerste wat ik zag was Marco’s fiets. Die stond in de hal, en zijn jas hing nog aan de kapstok. Zijn mobiele telefoon lag op bed, leeg. Ik voelde in zijn jaszakken; misschien zag ik daar een aanwijzing. Die vond ik, maar dat was niet al te bemoedigend: Marco’s portemonnee, met zijn ID-kaart en bankpasjes."

"Ik besloot naar de politie te gaan, maar daar werd laconiek gereageerd. ‘De meeste mensen die vermist zijn, duiken binnen 48 uur vanzelf weer op’, zei de dienstdoende agent. Mijn antwoord dat mijn broer al langer weg was, werd weggewuifd. Als hij na twee dagen nog niet terug was, moest ik maar weer langskomen."

Telefoontje

"Niemand kreeg een levensteken van Marco. Inmiddels was iedereen zo’n beetje radeloos, maar de politie leek niet veel te doen. Ja, ze hadden Marco’s vermissing inmiddels geregistreerd, maar actief naar hem zoeken? Dat deden ze niet. Er werd naar hem ‘uitgekeken’, maar wat heb je daaraan? Bijna zes weken na Marco’s verdwijning kwam er een telefoontje..."

Het hele verhaal lees je in de nieuwe Grazia of HIER via Blendle.